Woensdag 12 augustus
Het hensjön wordt
overschaduwd door een groot grijs wolkendek. Toch is dit een zalige plaats om
wakker te worden. Fietsen zit er niet direct in, dus rijden we naar Ottsjö,
waar we ons klaarmaken voor een wandeling door bos en heide naar kläpphögarna.
We passeren verschillende plekken die we herkennen van onze scootertocht
afgelopen winter. Toch leuk om hier nu terug te zijn.
Vanop de top van
kläpphögarna hebben we een prachtig uitzicht op het Ottsjö en de omliggende
bergen.
Na onze wandeling rijden we uit nieuwsgierigheid weg 644 nog verder af
naar Vålådalen, waar hij echter ten einde loopt. Het was in eerste instantie de
bedoeling van deze weg, die in Undersåker vertrekt en 27 km lang is, met de
fiets af te leggen. Maar aangezien de zon niet van de partij wil zijn, doen we
het met de camper.
In Vålådalen is een groot natuurreservaat waar je km’s lange
wandelingen kunt maken. We eten hier onze lunch en keren terug richting Undersåker. Van hieruit gaat het naar Fåviken.
Yes! Eindelijk is het zover!
Dit is een tafel die we zullen delen met 5 andere, totaal onbekende
personen.
En voor wie Fåviken niet kent: dit is een toprestaurant dat geleid
wordt door topchef Magnus Nilsson. Momenteel staat het nr 21 op de
wereldranglijst en Magnus wordt beschouwd als 6de beste kok ter
wereld.
Het restaurant staat op een estate van 250 ha groot! Hier wordt alles
wat je op je bord krijgt zelf gekweekt, gevangen, gejaagd en verwerkt. Magnus’
specialiteit is zijn geavanceerde bewaringstechniek van de verschillende
voedingsmiddelen.
En wij zijn zeer vereerd dat we hier 3 plaatsen hebben kunnen
reserveren en dat we op het domein mogen overnachten met onze camper. Deze
parkeren we op een idyllisch plekje: op 3 m van de rand van het meer.
Om 19 u maken we kennis met Mary en Craig uit Seattle, Chris uit
North-East Carolina en Ingrid en Frans uit Zweden. Een leuke, gezellige en
aangename bende om de avond mee door te brengen.
Het eten is uitmuntend, voortreffelijk, overheerlijk, “amazing”,
“fint”, … om maar een paar woorden te gebruiken, want hoe fantastisch deze hele
food-sharing-ervaring eigenlijk was, valt met geen woorden te beschrijven!
De avond sluiten we kort af met ons gezelschap in de heerlijk verwarmde
tipitent, en met een foto met Magnus himself. Daarna nemen we afscheid en zoekt ieder zijn eigen slaapplaats op.
leuke kok. c
BeantwoordenVerwijderenEen evenement die je ganse leven bijblijft ...
BeantwoordenVerwijderen