donderdag 20 april 2017

In Flanders Fields: 1

Zaterdag 15 april
We vertrekken naar Kemmel.
Hier brengen we eerst een bezoekje aan het gloednieuwe informatiecentrum, waar we ons van de nodige informatie voor ons weekend voorzien, maar waar we ook genieten van een kleine, maar mooie tentoonstelling over "The Great War".
En zo zijn we direct in de juiste stemming om, na een stevig middagmaal, aan onze wandeltocht te beginnen.
We begeven ons op "Het Kemmel wandelpad", goed voor 7,7km.

Tijdens onze tocht breekt de zon door de wolken en kunnen we uitgebreid genieten van haar warme stralen.
Onderweg vertelt Pascal ons, aan de hand van zijn wandelkaart, interessante weetjes over deze buurt; oa over de wijngaarden van de Monteberg, het engelenstandbeeld op de Kemmelberg, het ossuaire de France, de blauwe boshyacint, .....

Na een 2 tal uur komen we terug aan bij "den dries" waar Elliot geparkeerd staat.
Een lekker fris biertje smaakt nu wel overheerlijk!













Van hier gaat onze trip verder naar Zonnebeke, waar we kunnen overnachten op de parking van "De Dreve". Je kan hier gratis parkeren en voor 2,5€ elektriciteit nemen.
Na het avondeten maken we nog een  wandeling in het 70 ha grote recreatiedomein Den Doel, dat gelegen is aan de overkant van de parking. Wanneer je goed kijkt vind je nog restanten van WO I, namelijk een aantal loopgraven en enkele Duitse bunkers. Wat echter nog meer opvalt is de grote militaire begraafplaats, bekend als Buttes New British Cemetery. Hier liggen +/- 2100 soldaten begraven die behoorden tot Commonwealth.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten