woensdag 1 augustus 2018

Ierland: Dag 7

Vrijdag 13 juli 2018

Vandaag hoeven we geen verplaatsing te doen met de mobilhome, want we gaan op daguitstap naar de Gap of Dunloe.



We rijden met de fietsjes naar het centrum van Killarney. 
Hier stappen we in een oldtimer busje dat ons naar Ross Castle brengt. 



Hier stappen we over op de boot, trekken een reddingsvest aan en kan onze tocht van 2 u beginnen, over 3 meren en 2 rivieren. (= paarse lijn op plannetje hierboven)



Door een lange aanhoudende droogte is er op het punt waar 2 meren samenkomen te weinig water en moeten we een stukje te voet afleggen om daarna in een andere boot verder te kunnen varen. Onderweg raken we nog even vast in de stenige bodem van het meer. Maar onze ervaren schipper en een andere krachtige passagier krijgen ons losgewrikt.
De boottrip is een fantastisch mooie tocht tijdens dewelke we een prachtig beeld krijgen van het hele Nationale Park. Wondermooi!



Bij Lord Brandon’s Cottage gaan we aan wal en begint onze wandeltocht van iets meer dan 11 km door de Gap of Dunloe, een smalle bergpas die is gevormd door de werking van ijs. (= witte lijn van Lord Brandons Cottage tot Kate Kearneys op plannetje hierboven)



We wandelen door een mega prachtig gekloofd landschap met poelen, meren, zwerfkeien … 
en dit levert grandioze uitzichten op!



Na een 3 tal uur stappen door dit adembenemende landschap komen we aan bij het einde van de Gap, waar een shuttle bus ons oppikt en terug naar Killarney brengt.
Met de fietsen terug naar de camper, inladen en klaar voor vertrek richting Dingle.
In Inch houden we halt om te overnachten; op Sammy’s camping (15e per nacht incl. elektr.) Veel camping is er eigenlijk niet aan. Het is een weide langs de weg, maar wel met prachtig uitzicht, elektriciteit en eerder primitief sanitair.




Door het prachtige weer wordt er opnieuw buiten gekookt. Maar de zon verdwijnt al snel achter de bergen en zo wordt het net iets te fris om ook nog buiten te eten.
Maar na de afwas maken we toch nog een wandeling op het 6 km lange strand dat zich uitstrekt als een schiereilandje in de Atlantische Oceaan en langs 1 kant afgeschermd wordt door duinen.
Een bijzondere plek!

Als afsluiter van de dag drinken we nog een Guinness in de bar van het piepkleine dorpje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten