woensdag 1 augustus 2018

Ierland: Dag 8

Zaterdag 14 juli 2018

Pascal trekt om 7 u zijn loopkleren aan voor een 12 km lange strandrun. Na het ontbijt en een douche in een zéér primitieve sanitaire inrichting, vertrekken we naar Dingle.
Dit stadje is bekend van zijn beroemdste inwoner, dolfijn Fungie.
Hij zorgt sinds 1985 voor de kust voor vermaak van heel wat toeristen, die een bootexcursie maken om een glimp van hem te kunnen opvangen. En heb je Fungie niet gezien? Dan krijg je je geld terug!
Uiteraard willen wij ook deze beroemde dolfijn zien.
Maar eerst lopen we wat in het charmante gezellige dorpje rond.



Vervolgens gaan we een lekkere snack eten in Benny’s Pub.
Om half 1 gaan we dan aan boord van de boot, op zoek naar Fungie.
Al snel merken we dat we niet de enige boot zijn. Zeker 4 à 5 boten willen de dolfijn spotten.
1 man in een klein motorbootje weet Fungie te lokaliseren en al snel is iedereen tevreden als ze Fungie tussen de bootjes zien op en neer zwemmen.




Na een uurtje is ons plezier echter gedaan en keren we terug naar de haven van Dingle.
Pascal gaat dan in een pub naar de kleine finale van het wereldkampioenschap voetbal kijken (België – Engeland : 2/0) terwijl Lauren en ik wat winkeltjes afschuimen.
’s Avonds zouden we hier graag in een pub iets gaan drinken, want Dingle staat bekend voor zijn vele typische pubs met typische Ierse live folkmuziek.
Maar overnachten in Dingle is niet zo eenvoudig. Men had ons gezegd dat we gewoon op een parking mochten staan om te slapen. Maar aan de kade is er overnight-sleep verbod! En de parking waar we stonden, werd afgesloten voor een groots dierenevenement de volgende dag. Toch vinden we een rustige kleine parking waar we de nacht zullen doorbrengen.



En zo kunnen we in de Dingle Pub toch nog genieten van Guinness en live muziek. Alleen jammer dat we David Geany niet zien dansen; hij is 5-voudig wereldkampioen Iers tapdansen en wordt “de man met de snelste voeten ter wereld” genoemd. Het was zo druk in de pub dat hij moest helpen opdienen. :-(
Vandaag was ook spijtig genoeg de eerste dag met regen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten