woensdag 22 augustus 2012

Noorwegen 2012: dag 6

Aangezien ons parkeerticket van Trondheim slechts tot 9 uur geldig was, moesten we vroeg uit de veren. We reden nog tot aan Kristiansten Festning omdat je hiervandaan ’s ochtends vroeg het mooiste uitzicht op de stad hebt. 

Van hieruit vertrekken we dan richting Kristiansund.
Bij het buiten rijden van Trondheim zagen we op de E6 het teken van een serviceplaats voor campers en we besloten hiervan nog vlug gebruik te maken. Dit was gratis!
We nemen de E39 tot Vinjeøra waar we een 8-hoekig kerkje uit 1820 wilden bezoeken, helaas was het gesloten. 

Van hieruit konden we de E39 rechtstreeks naar Kristiansund volgen, maar we besloten om de 680 te nemen, die ons langs de kust en de westkant van de fjorden zou leiden.
Deze route brengt ons o.a. langs volgende plaatsen: Kyrkeseterøra, Kjørsvik, Torset, Aure,…
Net voor Kjørsvik zien we een mooi klein haventje en besluiten we er boterhammen te eten. Aangezien de zon even van de partij is, kunnen we buiten aan de picknicktafel zitten.
Nadat we over verschillende eilanden  gereden zijn, die met elkaar in verbinding staan via bruggen, is het in Tømmervåg tijd om de boot te nemen. Die  brengt ons in 25 minuten naar Seivika. (370NOK: voertuig 7m + 3pers) 

Even later bereiken we het centrum van Kristiansund. We willen er een van de meest opvallende kerken van Noorwegen bezoeken, maar helaas is ook deze gesloten.
De Kristiansundkerk werd in de jaren zestig ontworpen. De grote gekleurde venstervlakken zijn zo aangebracht, dat het interieur van de kerk op iedere lichtverandering van buiten reageert. Jammer dat we dit niet konden zien!!!
 We wandelen tenslotte langs de haven waar we de Hurtigruten zien binnenvaren.
We bestuderen onze reisweg voor morgen op een terras bij een lekker pintje bier en een cola.
Nadien parkeren we onze camper met uitzicht op de bootjes van de plezierhaven.
We toosten op onze vijftiende huwelijksverjaardag van morgen en kraken hiervoor een fles prosecco. (santé Marnix!)

reisroute: 242 km


E6 richting Oslo
E39 richting Ålesund – Kristiansund
680 Kristiansund
70 Sentrum Kristiansund

1 opmerking: