woensdag 22 augustus 2012

Noorwegen 2012: dag 7

We starten de dag met regen  :-(
En dit op de dag dat de Atlanterhavsvegen op de planning staat: een ca 8 km lange weg over verschillende bruggen die de kleine eilanden bij de ingang van de Kornstadford met elkaar verbinden. Deze weg is tegenwoordig de belangrijkste toeristische attractie tussen Kristiansund en Molde. 
Langs de weg zijn een aantal stopplaatsen voorzien, waar je langsheen de bruggen kan wandelen om deze prachtige verbindingen te fotogaferen.
Echt spectaculair!!! Waarschijnlijk nog mooier bij zonnig weer, maar we hebben toch kunnen genieten van dit architecturaal schouwspel.
We zetten onze weg verder langs R 663 en rijden langs de fjorden richting Bud.
Onderweg houden we halt om te eten met zicht op de Atlantische oceaan.
Jammer dat we deze keer niet buiten kunnen eten.
In Bud, een klein vissersdorpje uit de 16de eeuw, rijden we naar beneden tot in Molde waar we de boot moeten nemen om onze weg naar Ålesund verder te kunnen zetten.
In Ålesund vinden we héél makkelijk de bobilparking, een speciale plaats met zicht op zee waar je met de motorhome voor 160 NOK kan blijven overnachten en service kan doen.

 Ålesund is een jonge stad: in 1904 werd bijna de hele stad in de as gelegd en aangezien in die tijd de Jugendstil zeer geliefd was in Europa, ontstond er in Ålesund een Noorse variant van.
We trekken nog even het stadje in op verkenning en gaan checken of er in Restaurant Anno nog plaats zou zijn om met 3 personen te eten. We kregen dit adresje door van een collega die daar zeer lekker gegeten had. En ja hoor even later lag de reservering vast.




Na de stadswandeling gaan we ons even opfrissen en om half 7 steken we onze voeten onder tafel en vieren Pascal en ik, samen met Lauren, onze 15de huwelijksverjaardag!!
We eten er: 
  • Laksetartar med blåskjell og safranragu - fiskesuppe
  • Pannestekt ishavsrøye med glaserte grønnsaker og syrlig fersk ost og gressløkkrem
  • Marinerte jordbær med vaniljeis






In de mobilhome drinken we nog een tasje koffie en kruipen rond 22u onder de wol.

reisroute: 183 km


64 Atlanterhavsvegen
663 Farstad – richting Bud
664 – E39 Molde
Overzet Molde – Vestnes
E39 Ålesund

Geen opmerkingen:

Een reactie posten