maandag 23 februari 2015

winteravonturenweek 20015: dag 5

Woensdag 18 februari

Onze 2-daagse naar het Lilla Offsjön start vandaag.
Afspraak om 9 u 30 aan Dalens Gård om onze rugzakken te vullen met voldoende eten en drank, slaapzakken, handdoeken, enz… Deze worden voor ons speciaal door Olaf met de scooter naar de hutjes gebracht. Wat een luxe!
Rond 11 u, nadat de sneeuwraketten  aangepast zijn, gaan we op pad.


Langzaam maar zeker, volop aan het genieten van de prachtige vergezichten, komen we dichter bij ons einddoel.




Vol spanning draaien we de sleutel van het hutje om. En … we zagen onmiddellijk dat het goed was! De dames pakken uit, de mannen maken het vuur in de kachel aan en ook even later dat in de sauna aan het meer. Naar deze saunabeleving keken we ook al héél lang uit!




Na 45 min kunnen de dames echter niet meer wachten, ontdoen zich reeds van overbodige kledij en trekking richting sauna.
De kids blijven achter, onderhouden het vuur, maken van vers geschepte sneeuw warm water en snijden de groenten voor de pasta.
De sauna is nog niet helemaal op temperatuur dus we houden onze thermische broek en muts nog even op, wat voor komische taferelen zorgt.
Dit duurt echter niet lang, want eens de de blokken hout flink vuur vatten, gaat het razendsnel en is het algauw 85°C. Vanuit de sauna is het zicht over het meer onbeschrijfelijk mooi : het drijvende ponton met trapje naar het meer is vast- en ingevroren… maar een duik in de verse sneeuw en een rondje naaktlopen over het meer kan ruim voldoende afkoeling brengen. Het was zó genieten dat we de tijd volkomen uit het oog verloren en zeker anderhalf uur later pas terugkeerden naar het hutje.
Ondertussen kookt het water op het kacheltje bijna, dus tijd om de pasta te koken.
Op het menu staat penne al pesto met een slaatje met tomaat , komkommer en avocado.


Onze hoofdlampen en een aantal theelichtjes moeten tijdens het eten onze borden verlichten.
De afwas stapelen we in een grote plastiek kom en zetten we aan de kant voor de volgende dag.
Al vroeg besluiten we om deze fijne dag af te sluiten.
Tanden poetsen doen we buiten, spoelen onze mond met verse sneeuw, en plassen nog even tussen de boompjes omdat de wc huisjes net iets te veraf liggen naar onze goesting.
En dan … HUP… ons slaapzakje in!
Alle meisjes slapen in 1 hut, alle mannen in het andere.. lekker gezellig!

En een paar mopjes later slaapt iedereen.


1 opmerking: