vrijdag 19 februari 2016

Noorwegen: Winterfjorden: dag 1

Zaterdag 6 februari

4 u 45: opstaan!
Vroeg uit de veren want we vertrekken vandaag naar Noorwegen op winteravontuur; een reis die we boekten bij Nordic.

We rijden met de wagen naar Schiphol, waar we een overdekte, bewaakte parkeerplaats huren.
Onze KLM vlucht vertrekt om ongeveer 10 u 45 en om 12 u 15 landen we al in Oslo.
Op luchthaven Gardemoen nemen we de trein naar Oslo Sentralstasjon.

Een half uurtje later checken we al in in het Thon Hotel Opera dat net naast het station gelegen is, en een prachtig uitzicht biedt over het mooie operagebouw.We hebben wel een klein beetje pech want we hebben geen "room with view op het operagebouw" gekregen.
Ondertussen is het al 14 u geworden. We trekken de stad in op zoek naar de Bolia winkel om reinigingsproduct en olie te kopen, om onze nieuwe meubeltjes die we tijdens ons laatste verblijf in Zweden gekocht hebben, goed mee te kunnen onderhouden.
Ons stadsbezoek in vooral kort, want we hebben tickets voor het Holmenkollen Skifestival waar de skijumping om 16 u begint.
De eerste ronde missen we wel, maar voor de 2 de sprong zijn we op tijd. Alleen jammer dat er nogal veel mist is! Dit maakt dat we de top van schans niet eens kunnen zien. We zien de atleten wel op het scherm vertrekken en een 10-tal seconden na hun afsprong zien we ze al "vliegend" uit de mist neerdalen en landen.


Door het slechte weer is de publieksopkomst niet zo groot, maar de ambiance is wel super!
Na de wedstrijd zijn we nog een kleinigheid gaan eten op de afterskiparty en daarna keren we terug naar het centrum.
Het is nog net iets te vroeg om naar het hotel te gaan. Onderweg naar het Hard Rock Café komen we plots een stoet tegen met allemaal mensen verkleed en gemaskerd zoals in de 18 de Eeuw. Ze droegen allemaal fakkels mee; wat het doel hiervan was weten we niet, maar het was wel een mooie optocht.


Een late avondwandeling leidt ons nog even naar Aker Brygge; hier eten we nog een stukje pizza voor we hotelwaarts keren.
Een lange dag, maar meer dan de moeite waard.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten