vrijdag 19 februari 2016

Noorwegen: Wnterfjorden: dag 5

Woensdag 10 februari

8 u 45 worden we wakker. Zwakke lichtstralen schijnen langs de zijkant van de gordijnen naar binnen. Ik sta op om te zien welk weer het is.
Dit lijkt goed mee te vallen, op een paar mooie laaghangende wolken na. Maar zolang deze gewoon fotogeniek voor de bergen blijven hangen, is alles ok!


En natuurlijk ligt de camera al klaar bij de deur om deze pracht van de natuur op mijn digitale fotokaart vast te leggen.
Vervolgens zet ik alles klaar voor het ontbijt.
Daarna rijden we tot in Stryn om boodschappen te doen en wat te gaan shoppen. Dat shoppen wordt beperkt tot 1 winkel, Moods of Norway, waar iedereen één en ander naar zijn zin vindt.
Moods of norway

Tijdens het middageten bespreken we wat we deze namiddag zullen gaan doen.
We gaan wat aan sightseeing doen. We vertrekken richting Stryn, rijden vervolgens richting Byrkjelo.

De weg leidt ons de hele tijd langs de Innvikfjorden tot op het moment dat we serieus beginnen te stijgen, even boven de wolken zitten om vervolgens op 600m boven zeeniveau in het sneeuwrijke gebied van Innvik te belanden. Gewoon de max!

PUUR GENIETEN!





Daarna rijden we verder tot Nordfjoreid. Hier stoppen we even om de benen te strekken en iets te drinken. Dit doen we in Didericks, een speciale Bar en Kaffee, waar je naast een lekkere speciale koffie, thee of chocolademelk ook nog allerhande leuke spulletjes en snuisterijen kan kopen. Fijn om te vertoeven.


Ondertussen is het buiten al flink donker aan het worden. Het laatste uur rijden we langs de Nordfjord terug tot Stryn en zo verder naar ons huisje.
Terwijl ons vuur vandaag wat minder vlot in gang wil, en we het rookdetectoralarm daarbij grondig testen, sta ik achter mijn kookpotten.
Na het eten wordt er nog wat gelezen, geschreven, Tv gekeken,...
Alweer een prachtige dag in het prachtige Noorwegen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten