vrijdag 19 februari 2016

Noorwegen: Winterfjorden: dag 6

Donderdag 11 februari

De wekker staat op 7 u 45. Het belooft een mooie dag te worden; de zon komt alvast van boven de bergtop piepen.
We hebben afgesproken om 10 u 15 aan een bushokje in Hauger met Rogier van Norway Adventures. Hij wordt onze gids vandaag.
Rogier rijdt met ons naar het dal van Harpefossen. Hier binden we de fjellski's onder onze voeten en trekken op pad.


Het eerste stuk verloopt vrij vlot, tot wanneer we het pad verlaten en het bos induiken. En ik doe dat letterlijk, want ik ga over een afstand van 50 m maar liefst 3 keer tegen de vlakte. Ik vind het vreselijk om hier de balans op de ski's te vinden. Dit is, vrees ik, niks voor mij. Rogier merkt dit ook op en stelt voor om terug te keren naar de startplaats en de fjellski's in te ruilen voor sneeuwschoenen. Dat gaat stukken beter!




We wandelen doorheen ongerepte natuur met behoorlijk veel sneeuw. Rond 13 u zoeken we een geschikt plekje in de zon voor de lunch. 
We zoeken droog aanmaakhout en iets dikkere takken voor ons vuurtje. Het wordt een typisch Noorse lunch tijdens een trektocht: pulse med brød: gegrilde knackworst met broodjes en ketchup.



Na deze gezellige middagpauze trekken we opnieuw de sneeuwschoenen aan en wandelen terug door de bossen in het hertenspoor richting parking.
We krijgen de tip mee om terug naar Stryn te rijden via de panorama weg die een véél mooier uitzicht biedt over de Nordfjord. En dit was echter niet gelogen.

De weg klimt omhoog langs de fjord, brengt ons op smalle paadjes met overal een adembenemend uitzicht over de fjord mét ondergaande zon.

Het is er zo mooi dat we ettelijke keren stoppen en uitstappen om foto's te maken.
Maar de mooiste beelden kan je gewoon niet vastleggen, deze zitten wel voor eeuwig in ons geheugen gegrift.

Met deze extra nieuwe gevulde geheugenkaart keren we terug naar ons huisje.
Na deze mega prachtige zonovergoten dag trakteren we onszelf op een aperitiefje. Na een verkwikkende douche sluiten we de dag af met een lekker stukje lax met prei en vissaus.
Afsluiten wil ik doen met Rogier zijn woorden: " De kans dat je begin februari zo'n wondermooie dag vol zonneschijn hebt, is 1 op 10 !"
Stelletje geluksvogels zijn wij!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten