vrijdag 19 februari 2016

Noorwegen: Winterfjorden: dag 2

Zondag 7 februari

Aangezien er vandaag niet veel op ons programma staat, slapen we uit. Omstreeks 10 u nemen we plaats aan het gigantische mega-lekkere ontbijtbuffet.
Nadien gaan we het Munch museum bezoeken waar momenteel ook een tijdelijke tentoonstelling loopt van Mapplethorpe, een gekende New-Yorkse fotograaf.



Als we buitenkomen regent het. We begeven ons terug naar het centrum van de stad waar we in de United Bakkeriet een kleinigheidje eten.
Door het slechte weer én mede omdat op zondag alle winkels gesloten zijn, gaan we naar het hotel om luilekker vanuit bed naar het schansspringen te kijken. Maar helaas is deze wedstrijd ook omwille van het slechte weer afgelast.
We doen dan maar een middagdutje zodat we later op de middag fris en monter én uitgeslapen naar de opera kunnen kijken.Maar eerst nemen we nog een klein aperitiefje in de bar en dan is het eindelijk zover.



Waar we reeds lang van gedroomd hebben, komt uit: een opera bijwonen in het prachtige ultramoderne operagebouw van Oslo. De opera die we gaan zien is "La Traviata" van Verdi.
Het is een fantastische belevenis!
Omstreeks half 9 is de voorstelling gedaan, maar we hebben nog gereserveerd voor het avondeten in het operarestaurant, " La Sanguine ". 


Na het diner maken we nog een wandeling tot op het dak van het gebouw, van waar we van een mooi uitzicht over de stad kunnen genieten en van waar we de verlichte schans Holmenkollen zien liggen.

Rond 23 u sluiten we onze dag af.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten