vrijdag 13 november 2015

Höst på Öland: dag 2


Zondag 1 november 2015

7u19: We worden gewekt door gerammel. Een stadsmedewerker komt op zondag op dit vroege uur de vuilniszakken op de parking vervangen! Geen wonder dat het hier in zweden zo proper is!
Nu we toch wakker zijn, staan we maar op.
Pascal trekt erop uit met zijn fototoestel en merkt ook meteen op dat er, helaas, een parkeerboete onder de ruitenwisser zit.
Hij gaat nogmaals de parkeerautomaat testen en, raar maar waar, nu worden onze munten wél aanvaard!
Nu zijn we in elk geval safe tot 14u15.

Na ons ontbijt hebben we dus tijd genoeg om op stap te gaan in Malmö: via de haven en Turning Torso naar het Konserthus en zo verder naar het stadscentrum.
Net als afgelopen zomer brengen we een bezoek aan de BOLIA design winkel. Deze keer blijft het niet bij kijken; we plaatsen onze bestelling voor een nieuwe salontafel, TV meubel en boekenrek.
Voilà, nu kunnen we met een gerust hart onze reis verder zetten richting Öland.
Onze slaapplaats vandaag ligt 287 km verder in Kalmar centrum aan de kade. (coörd: N56,66305 - E016,37029)
Hier aangekomen, genieten we eerst van een aperitiefje en vervolgens van een lekkere maaltijd met een glaasje wijn. Na de afwas gaan we nog eens op verkenning door het stadscentrum. We laten ons leiden door "geluid" en op deze manier belanden we op de grote markt midden in een klank- en lichtspel met percussionisten, vuurspuwers en allerhande andere artiesten. Door het prachtige lichtspektakel kwam de kathedraal héél mooi tot zijn recht!

Na deze prachtige vertoning gaan we nog iets drinken in een pub.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten