vrijdag 13 november 2015

Höst på Öland: dag 6

Donderdag 5 november 2015

7u20: wakker - licht - helaas geen zonlicht!
Ik ga in het haventje naar toilet en maak ondertussen een paar foto's van een verlaten haven. Foto's op een infobord laten zien hoe druk het hier 's zomers wel is!
We rijden vandaag al een stukje terug richting zuiden en stoppen in Persnäs. Van hieruit maken we een lange wandeling, 7 km, door een prachtig herfstlandschap.
Nadien zetten we onze tocht verder naar Kårehamn waar we zullen blijven slapen. Overnachten kost hier 140 SEK, maar je kan dan ook gebruik maken van alle sanitaire voorzieningen!
We lunchen en maken ons klaar voor een laatste fietstocht. Lauren blijft thuis en gaat nog wat verder werken voor school. Pascal en ik volgen Ölandsleden richting Sandvik. Vanaf hier rijden we langsheen de kustvägen, een zéér mooi stuk om te fietsen!


Op een bepaald moment rijden we zeker 20 meter boven zeeniveau, langs een kliffenkust. Even verderop, in Buddersta rijden we dan met onze fiets op het strand tussen oude vissershuisjes.

Dit oude vissersdorpje leent er zich perfect toe om mooie foto's te maken.
We blijven nog verder het kustpad volgen tot in Äleklinta.
Vanaf hier gaat het huiswaarts, alhoewel het nog ongeveer 10 km is en de duisternis al over de Alvaret valt. Gelukkig hebben we allerhande witte en rode flikkerlichtjes mee om onze fietsen verkeersveilig uit te rusten.
En toch is er nog voldoende licht om de kamelen langs de kant van de weg te zien staan.
Moeten we nu echt hiervoor naar Zweden komen?
16u30, ongeveer 50 km en 2,5u na vertrek, komen we in het donker in Kårehamn toe.
En tot onze grote vreugde is er hier een gezellig cafeetje én een viswinkel open.
We gaan Lauren halen en laten ons een Mariestad met véél plezier smaken! Dat hebben we nu echt wel verdiend!
Tegen sluitingstijd (18u) kopen we nog wat ingelegde haringfilets in dille, gerookte haring en makreel en gravad lax die als aperitief en voorgerecht zal geserveerd worden.
En om onze woonbatterij te sparen, houden we het tijdens het aperitief gezellig met alleen kaarslicht.
Na het douchen starten onze grootse kookactiviteiten; op het menu staat: gravad lax, pytt i pann en koffie och cedarpepparkakor
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten