woensdag 28 februari 2018

Lapland: dag 3

Maandag 5 februari
Het is nog steeds barkoud buiten: -30°C, maar wel zonnig!
We kijken even de voorspelling voor de komende dagen na en besluiten dat we 2 dagen gaan skiën. Nadien wordt de kans op bewolking groter.
Aan het Äkäshotelli nemen we de skibus naar Ylläs Y1. Als we hier uit de bus stappen, worden we meteen wakker geblazen door een behoorlijk felle wind. We kopen voor Lauren een extra fleece-laagje en een warme buff en voor Pascal extra dikke, warme handschoenen. Daarna huren we onze skilatten, -botten, kopen we onze skipas en zijn we klaar voor vertrek.
Al vrij snel is duidelijk dat het een échte ijskoude dag zal worden. Op de eerste lift vliegt de opwaaiende sneeuw al in ons gezicht, wat niet zo een prettig gevoel is!
Als we uiteindelijk aan de andere kant van de berg geraken, moeten we helaas ook nog vaststellen dat de gondellift gesloten is! Te véél wind! En dat was nu net onze enige hoop, ... de enige plek om tussendoor wat op te warmer. JAMMER!
Na nog 2 sleepliften getrotseerd te hebben, zijn onze handen en voeten bijna ijsklompjes geworden. Tijd voor warme chocomelk dus!
Vervolgens trekken we nog 3 pistjes, moedig als we zijn, en dan is het alweer tijd om ons terug op te warmen, en ook onze innerlijke mens te versterken.
Na nog eens 3 liften en 3 pistes houden we het toch maar voor bekeken. Ondertussen is het 15u40.
De doorsteek maken naar de overkant zien we omwille van de felle bijtende wind niet echt zitten.
Dus nemen we maar de bus terug.
Mijn ouders hebben vandaag blijkbaar geen last gehad van de wind. Terwijl wij "aan het vervriezen" waren, hebben zij een mooie wandeling gemaakt van aan de chalet via het kesänkijärvi naar Lavatmaja en terug. In totaal goed voor 11,6 km.

Na ons fris skidagje passeren we nog langs de supermarkt om ons te voorzien van het nodige eten en drinken voor de avond.
Maar thuisgekomen, volgt er uiteraard eerst een deugddoende sauna.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten