zondag 30 juni 2024

Dag 4 : Portugal

 Dinsdag 17 oktober 2023

's Morgens worden we wakker met héél veel regen en felle wind. Dit belooft voor de rest van de dag. En inderdaad, het traject Lapas don Dinheiros - Lamego wordt afgelegd bij regenweer.

Onderweg beslissen we om toch even een weggetje te nemen naar één of andere bezienswaardigheid (Ocra?) ... een rotsformatie uit ver vervlogen tijden. Het weggetje wordt alsmaar smaller en slechter, er zijn diepere putten, plassen, scherpe stenen. Met andere woorden niet meer betrouwbaar om hier nog verder te rijden, dus dan maar in achteruit een stuk terug. "We zullen misschien best te voet verder gaan. Zo ver is het ten slotte niet: 650 meter." Amai, niet ver... De stenen die we zochten hebben we niet gevonden, en we kwamen gelijk 2 verzopen waterkiekens terug bij de auto aan. (Het zou meer dan 3u duren eer mijn broek droog was!) Toen was het humeur in de auto toch even onder nul gezakt. Maar de aankomst in Lamego Hotel & Life heeft veel goedgemaakt. 

Toen we in de kamer kwamen, kwam ook de zon even piepen zodat we toch kort konden genieten van het prachtige vallei uitzicht . Daarna werden we aan de receptie verwacht voor een korte rondleiding en een welkomstdrank, een wijntje naar keuze van hun eigen collectie.

Na een lekkere lunch in de bar rijden we met de wagen naar het centrum van Lamego. Dé bezienswaardigheid hier is het Santúario de Nossa Senhora dos Remédios. Het is een Heiligdom dat je bereikt na een indrukwekkend trappencomplex met maar liefst 686 treden, versierd met witte en blauwe azulejos. Vanop dit hoogste punt heb je een fantastisch mooi uitzicht over de stad. 




Met de paraplu in de hand wandelen we verder naar de Sé kathedraal en het historisch centrum. Verder maken we nog een beklimming naar het Castello en gaan we nog iets drinken in de O-tapas-bar.

In het hotel staat ons nog een lekker diner met een heerlijk glaasje wijn van de eigen Quinta Branco te wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten