donderdag 4 juli 2024

Dag 3: Midsommar 2024 en meer...

 Donderdag 20 juni 2024

We worden, iets later dan gehoopt, wakker. Eens goed slapen kan maar deugd gedaan hebben zeker? Een superlekker ontbijt geeft ons de nodige energie om erin te vliegen. Starten doen we met een rondvaart met de paddanboten op de grachten van Göteborg. Onze gids vertelt ons meer over de geschiedenis van de stad terwijl we vanop het water genieten van mooie gebouwen en andere bezienswaardigheden. We varen onder vele lage brugjes (19) en een stukje langs de haven van de stad. 

de paddanbootjes

Daarna nemen we even de tijd om wat te winkelen. Vooraleer we gaan  lunchen brengen we onze aankopen naar onze hotelkamer. Na een lange periode van koud en nat weer in België genieten we nu dubbel en dik van onze räkmacka in het zonnetje op een terras.

Nieuwe energie, klaar voor de stadswandeling. In een boekje van het hotel staat een uitgestippelde wandeling die je langs de populairste plaatsen van de stad brengt, o.a. plekken die we vanop het water niet konden zien. De tocht leidt ons langs volgende bezienswaardigheden. We starten aan de saluhallen en stappen via de hoofdboulevard Avenyn naar Götaplatsen. We wandelen verder langs straten met prachtige gevels naar Skansen Kronan. We maken de klim naar boven van waar we een adembenemend mooi uitzicht over de stad hebben. 




Hier doen we nieuwe energie op voor het vervolg van onze wandeling. Haga is een van de oudste wijken van Göteborg. De Haga Nygata is de bruisende voetgangersstraat vol leuke winkeltjes en fika plaatsen. Een ervan is café Husaren waar je de grootste en lekkerste hagabulle moet eten. Helaas zijn ze reeds uitverkocht... maar niet getreurd, morgen (midsommarafton) zijn ze als bij wonder open en kunnen we alsnog hagabullar komen kopen.


We wandelen verder langs de feskekörka, een gebouw die zijn naam ontleent aan de architectonische stijl met spitsboogvensters en daardoor op een kerk lijkt. Het is een plek waar je lekker kan eten. Van hieruit wandelen we l
angs de kade verder naar het operagebouw. Van hier hebben we ook een mooi zicht op het kantoorgebouw lilla bommen ofwel ’de lipstick’ genoemd.  We stappen verder terug langs de domkyrka richting hotel. Onderweg komen we enorm veel mooie wallpaintings tegen. Een streling voor het oog én onze cameralenzen.

Als we aankomen in het hotel is het al na 20u. Hoog tijd om ons wat op te smukken en de innerlijke mens met iets lekkers te versterken. Alleen blijkt het probleem ’waar?’ te zijn. Tot onze verbazing is er al heel veel gesloten. Oh my God!  Uiteindelijk is de Italiaan recht tegenover ons hotel toch nog bereid om voor ons iets klaar te maken. We genieten met volle teugen van superlekkere bruschetta’s en ravioli met truffel. 

Terug in het hotel  bewerken we wat foto’s, fixen we onze instagram en maken we ons klaar voor de nacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten