donderdag 4 juli 2024

Dag 6: Midsommar 2024 en meer ...


 Zondag 23 juni 2024

Programma volgens de nieuwe planning: Kosta en Kyrko Mösse.

We vertrekken op tijd want we willen vroeg in het älgpark zijn. Maar onderweg zien we dat Ekeberg kyrka open is. Dus nemen we snel een kijkje in deze mooi neoclassicistische kerk.




Van daar rijden we verder naar het Grönåsens älgpark, een familiepark dat sinds 1994 bestaat. Er zijn 13 volwassen elanden en 5 new-borns. Deze zitten verdeeld in 3 grote omheiningen. We hadden verschillende keren geluk dat de elanden juist naar de omheining liepen waardoor we ze wat eten konden geven en zelfs konden aaien. Het was alweer een leuke belevenis bij de king of the forest.


Volgende stopplaats is Kosta Glasbruk. We bezoeken er de tentoonstelling die alweer zéér indrukwekkend is! Glaskunst is en blijft echt quite impressive! In de shop kunnen we het, alweer, niet laten om iets te kopen. "Hoe is het toch mogelijk?!"


Nadat we in restaurant Delicatessen genoten hebben van een heerlijk seefood menu zetten we onze weg verder naar Kyrko Mösse.

Op vraag van Nathalie gaan we de bilkyrkogård Kyrko Mösse bezoeken. De plaats staat ook bekend als Åkes autoschroot. De schroothoop heeft een lange geschiedenis. Åke Danielsson werd geboren in 1914 en stierf in 2000. Hij hield zich bezig met turfwinning  in het moeras voordat hij in 1940 als nevenactiviteit de sloopautohandel begon. Zijn bedrijf werd eind jaren '80 gesloten en toen Åke in 1991 het moeras verliet bleven de auto's staan. Weggezonken in het moeras en volledig tot schroot herleid zijn ze nu nog een lust voor het oog voor vele fotografen. Ook wij geven onze ogen de kost en fotograferen naar hartelust. 

Nadat zowat elk detail vastgelegd werd op onze harde schijven, keren we huiswaarts. En daar wacht onze zelfgemaakte smörgåstårta op ons. Mega lekker!! Als zeg ik zelf! Vergezeld van een lekker glaasje champagne ... meer moet dat echt niet zijn!



Nadat we wat foto's bewerkt hebben, deze op instagram gepost hebben en wat gesport hebben, blijkt het bijna middernacht te zijn. Bedtijd dus ... zzzzz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten