donderdag 4 juli 2024

Dag 4: Midsommar 2024 en meer...

 Vrijdag 22 juni 2024

Eindelijk ... lang naar uit gekeken ...

Het is zover ... MIDSOMMARFEST!!

Alle medewerkers van het hotel hebben reeds hun bloemenkrans aan. Het schept direct de juiste sfeer voor de rest van de dag. 


Maar eerst moeten we nog wat boodschappen doen in de stad. We wandelen naar de wijk Haga om de "uitverkochte hagabulle" van gisteren te kopen. Deze keer lukt het wel! Met een versgebakken heerlijk ruikende kaneelkoek, een lekker stukje punchrol en een stuk appelcake op grootmoeders wijze trekken we verder. Volgende halte is de hemköp waar we inkopen doen voor de volgende dagen. Aangezien het midzomer is zijn alle winkels ook nog op zaterdag gesloten!


Gepakt en gezakt wandelen we naar de parking waar we zorgvuldig alle boodschappen inladen.  Klaar voor vertrek naar Gunnebo Slott. Aangekomen op de parking is het ook voor ons tijd om onze selfmade bloemendiadeem aan te doen.


Beide piekfijn uitgedost met een nieuw bloemenkleed én bloemen in ons haar zijn we klaar voor het unieke zweedse midsommarfest.


Rond 12u30 is er al behoorlijk wat volk aanwezig in de kasteeltuin. We wandelen rond en zoeken, gezien het warme zonnige weer, een schaduwplekje uit en installeren ons op ons picknickdeken.



Gunnebo slottsgård
Even later is het tijd om de majstång te versieren. Iedereen wordt uitgenodigd om bloemetjes te nemen en deze ergens op de meiboom tussen het groen te steken. Om 13u breekt hét moment aan: het orkest begint te spelen, het publiek telt af en ... de majstång wordt geheven. Het midzomerfeest kan nu echt beginnen. Een speciaal en licht emotioneel moment toch.


Het orkest speelt typisch zweedse liedjes en er wordt gedanst rond de boom. Daarna wordt er ook nog gedanst door een volksdansgroep. 



Hierna is het tijd voor onze lunch. We eten de Hagabulle op terwijl we volop genieten van de leuke sfeer. We bewonderen eveneens de vele prachtige bloemenjurken en ongelooflijk mooie bloemenkransen die mensen dragen. 


Omstreeks 15u30 besluiten we om onze reis verder te zetten richting Alstermo. Na 3 uur en 40 minuten rijden komen we eindelijk thuis aan. Zelfs voor Nathalie voelt het nu toch ook al een beetje als thuiskomen. Als avondmaal eten we uiteraard een passend overheerlijk midsommarbuffé... hoe kan het ook anders?

Na het eten maken we nog een klein wandelingetje en pakken we onze koffers uit. Daarna is het tijd om onze oogjes dicht te knijpen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten