woensdag 28 augustus 2013

Noordkaapavontuur: dag 17

Vandaag plannen we nog een rustige dag alvorens we aan de terugtocht beginnen.
We worden gewekt met de zon en een straalblauwe hemel!
Een bezoek aan Narvik staat op het programma.


Dit sluit aan bij ons bezoek aan Kiruna in Zweden. Al het ijzererts uit de LKAB mijn wordt hier dagelijks met 8 treinen naar de haven gebracht.


Het laatste deel van het treintraject tussen de Zweedse grens en Narvik schijnt heel mooi te zijn. Aangezien we hiervan getuige willen zijn, nemen we zelf de trein tot Riksgränsen, net over de Zweedse grens. Dit blijkt een bekend Laps ski-oord  te zijn. We zetten ons op het terras van Meteorologen en genieten bij een tas koffie van een zonovergoten prachtig berglandschap. Aangezien hier ’s zomers niks te beleven valt, lezen we wat in ons boek.




Om 16u sluit het zomercafé en maken wij nog een wandeling naar de grenspaal tussen Zweden en Noorwegen.













Net voor we de trein terug nemen, kopen we nog rendiervlees in de køthallen (= een vrachtwagen gevuld met diepvriezers vol gestouwd met rendiervlees, hoe kan het ook anders in het noorden?). Van naburige dorpen komen ze met de wagen hiernaartoe om zakken en dozen vol vlees te kopen.


Na de mooie treinrit rijden we 70 km verder met de mobilhome. We parkeren ons langs de Efjorden, met fantastisch uitzicht over bergen en smaragdgroen helder water.
Het is nog steeds zacht buiten en we kunnen dan ook nog buiten eten, genietend van het fascinerend avondlicht op de tegenoverliggende bergen.

Naar goede gewoonte maken we voor het slapen gaan nog een rustig wandelingetje over de grillige rotsen langs de fjord waar het avondrood zich in al zijn facetten laat zien.


Reisroute:
827 tot E6
E6 Narvik
E6 richting Skarbget
Totaal aantal km van de dag: 148

Geen opmerkingen:

Een reactie posten