woensdag 28 augustus 2013

Noordkaapavontuur: dag 22

Vandaag staat er niet veel op het programma: we gaan shoppen in de Norwegian Outlet in Vestby. Waarom juist daar? Simpel: hier is een winkel van Norrøna, een merk dat je bij ons in België niet kan kopen en dat zéér leuke outdoorkledij heeft. En uiteraard vindt iedereen hier iets naar zijn goesting! En voor Lauren kopen we ook nog nieuwe Vans.
’s Middags maken we het onszelf makkelijk en gaan iets eten, zo hoeven we geen afwas te doen, en zijn we sneller terug in centrum Oslo.
Dit jaar kennen we reeds de knepen van het vak om ons aan de Stena Line terminal te parkeren en zodoende zijn we vlug op stap.

We flaneren wat rond op Aker Brygge, waar er door het supermooie weer een aangename drukte heerst. We stellen vast dat er weer wat bijgebouwd is sinds vorig jaar.
Het wordt er een heus complex van ultramoderne appartementsgebouwen met strand en verschillende rustplaatsen van waar zwemmen in de Oslofjord mogelijk is.
Een leuke plek om te vertoeven dus.


We genieten van een kanjer van een pint op een terras in volle zon, genietend van de rust van dobberende bootjes op de fjord.

Maar dan is het moment aangebroken en moeten we inchecken voor de boot richting Denemarken.
Terwijl we op lane 6 wachten tot de boot eraan komt, eten we nog een boterham en maak ik er nog wat klaar als lunchpakket om mee te nemen op de boot.
Nadien kijken we toe hoe de boot gelost en geladen wordt, een indrukwekkend schouwspel. Want er moeten namelijk heel wat voertuigen/opleggers af en op de boot die geen trekker of bestuurder hebben.
Eens op de boot nemen we onze intrek op dek 5 in kajuit 5220, een ruime 3 persoons buitenhut.
Bij vertrek gaan we vanaf het zonnedek de uitvaart uit de Oslofjord bewonderen.


En we zien dat de kapiteins er duidelijk klaar voor zijn!









De ondergaande zon zorgt voor een mooi schouwspel van kleuren op het water.

In de tax-free koop ik nog heerlijke Aquavit, en na een douche kruipen we onder de wol, om ’s morgens wakker te worden op Deense bodem.

Reisroute:
Ring 2 tot bord E18
E18 – E6 Stockholm – Göteborg
Afrit Vestby
Zelfde weg terug naar Stena Line terminal in centrum Oslo
Boot Oslo - Frederikshaven : 360€
Totaal aantal km van de dag: 98

Geen opmerkingen:

Een reactie posten