dinsdag 27 augustus 2013

Noordkaapavontuur: dag 9

Even voorbij Lakselv rijden we naast de Porsangenfjord, de grootste IJszeefjord. Hier zien we verschillende mooiere plaatsjes aan het water waar we de nacht hadden kunnen doorbrengen. Vanaf hier gaat het in 1 rechte lijn naar de Noordkaap.



Deze route is ronduit prachtig, fascinerend, fotogeniek en zoveel meer…
We stoppen dan ook regelmatig om deze schoonheid te proberen vast te leggen op foto.






Rond de middag rijden we de 7 km lange tunnel door die ons naar het eiland Magerøya brengt. In Honningsvåg gaan we naar de supermarkt en parkeren we ons aan de haven waar we boterhammen eten met zicht op een aantal cruiseschepen die er aangemeerd liggen. 








Na een wandeling doorheen het dorp is het tijd om naar de Noordkaap te rijden. De weg leidt ons doorheen een bergachtig en zeer desolaat landschap. Vanaf hier zijn er geen bomen meer en bestaat de begroeiing alleen nog maar uit gras en mos. 


Na 3755 km en 53 u 56min rijden zijn we eindelijk aangekomen op de Noordkaap.
We betalen 245 NOK per volwassene en 85 NOK voor 1 kind en hiermee mogen we 2 dagen blijven overnachten op de Noordkaap.
Het weer zit alvast mee en we zullen er dus volop kunnen genieten van mooie vergezichten.
We parkeren ons op de parking tussen tal van mobilhomes met zicht op de Barentszzee.


Om te beginnen lopen we naar hét Noordkaapsymbool bij uitstek: de wereldbol.

Vervolgens bezoeken we het Noordkaapcentrum (shop, grot met lichtspektakel, St Johanneskapel,…) Hierna is het tijd wat eten klaar te maken.
MAAR… beginnen doen we met Prosecco: we klinken op onze aankomst op de Noordkaap.
Onze eerste avond hier sluiten we af met het bekijken van een panoramafilm en een bezoekje aan de Aurora Borealis Bar waar we genieten van een buitengewoon wolken-licht-spektakel dat zich afspeelt boven de Barentszzee.

Terug in de mobilhome, gaan we nog wat verder genieten van het prachtige uitzicht vanuit de bestuurderscabine. We kunnen er maar niet genoeg van krijgen!


Ondertussen is het bijna middernacht, maar lijkt het alsof het nog klaarlichte dag is.
Toch besluiten we om te gaan slapen, want indien het morgen mooi weer is, staat de wandeling naar Knivskjelodden op het programma.
En hiervoor kan je maar beter goed uitgerust zijn!

Slaapwel xxx 

Reisroute:
E6 Leaibevuotna
E69 Honningsvåg
Weg naar de Noordkaap
Totaal aantal km van de dag: 214

Geen opmerkingen:

Een reactie posten