zaterdag 27 augustus 2016

Noorwegen: The ScanPods on tour: dag 11

Dinsdag 2 augustus 2016

Slecht geslapen vannacht.
2 keer wakker gelegen omdat er veel lawaai was.
Resultaat was dat we deze morgen lang geslapen hebben: het is 10 u 30 als we opstaan.
Het eerste dat we zien is het cruiseschip de Costa Romantica dat aangemeerd ligt. 
Het is de 2de dag op rij dat we het zien liggen.
Na het ontbijt - of zeg ik beter lunch - vertrekken we uit Åndalsnes.
Door het slechte weer: laaghangende wolken en regen, is het echter niet mogelijk om de Trollstigen te fietsen. En als ik héél eerlijk mag zijn: ik vind het niet erg. Want door het drukke toeristenverkeer op de trollenweg lijkt zowel de beklimming als de afdaling me redelijk gevaarlijk daar constant auto's aan de kant moeten staan wachten om elkaar op een beperkt aantal plaatsen te kunnen passeren. Voor Pascal en Jozef vind ik het wél erg, want zij keken erg uit naar deze uitdaging.
Dus beginnen we vandaag maar af te zakken richting Lillehammer. 
souvenir kopen 
Rond de middag breekt de zon door en is het zelfs zó aangenaam dat we buiten kunnen lunchen en een korte wandeling naar een waterval kunnen maken.

In Vinstra nemen we een alternatieve weg die ons prachtige vergezichten en regenbogen oplevert, maar niet direct een mooie slaapplaats. Maar in de buurt van Dalseter komen we dan toch een parking tegen waar we ons kunnen installeren met view over berg en meer (heel in de verte).
De mannen halen de fiets nog maar eens uit de koffer voor een beklimmingske en de vrouwen trekken de wandelschoenen aan voor een afdalingske naar het meer. Maar ook hier volgt uiteraard een beklimming op! (zeker met stukken van 10%)
De rust aan het meer was zalig!!! Fotogenieke bootjes in combinatie met een wondermooi wolken - zonspektakel leveren prachtige foto's op. 


Het water lonkt zo uitnodigend dat Lauren besluit hier uit de kleren te gaan en een korte frisse duik in het meer te nemen.
Het t-shirt wordt als handdoek gebruikt... tja op een "zwemmetje" waren we niet voorzien!
Op de terugweg zien we nog een eekhoorntje en doen we nog even gek met Rengeck.
Alweer een tof moeder - dochter uitje.



Ondertussen is het al kwart na 6 als we terug aan de mobilhome aankomen. De mannen zijn nog niet terug. Maar wij beginnen alvast met het aperitief en alsof zij het geroken hebben, komen zij even later ook aan bij de mobilhome.
De rest van de avond genieten we van een prachtig uitzicht, waar de zon verstoppertje speelt met de wolken. Mooi om naar te kijken.
's Avonds laat, lees 22 u 45, gaan Pascal en ik nog een avondwandelingetje maken. En hier ontdekken we alvast een leuke mooie wandeling voor de volgende dag.
Maar eerst goed uitrusten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten