zaterdag 27 augustus 2016

Noorwegen: The ScanPods on tour: dag 6

Donderdag 28 juli 2016

We slapen vandaag iets langer, zijn immers niet gehaast. We staan op met redelijk mooie opklaringen en zijn stiekem toch wat jaloers op diegene die vandaag naar de top van de Galdhøpiggen gaan, want de kans is groot dat zij wél een mooi uitzicht zullen hebben.
Soit...
Onze uitdaging is om hier goed en wel naar beneden te rijden vandaag.
Want zoals ik eergisteren reeds aangehaald heb: "ik ben hier niet gerust in". Het is hier echt wel héél steil naar beneden! Maar pascal doet dat voortreffelijk goed. Terwijl de GoPro de hele afdaling filmt, geniet ik van het uitzicht en maak een paar mooie foto's.



Daarna zetten we onze reis verder richting Gaupne.
Onderweg passeren we Elveseter, waar we even kort halt houden.
Maar dan slaat het noodlot even toe: Elliot wil niet meer starten. Touring biedt ons na 2 u wachten hulp. 
Vaststelling: batterij is waarschijnlijk gecrasht.
De hulpdienst start hem met de startbatterij en we volgen de takelwagen naar zijn garage, waar we verder zullen geholpen worden. Hier stelt men vast dat er 1 vijsje los zit aan de batterij. Gelukkig voor ons is er niets meer aan de hand en kunnen we na 3 u onze trip verder zetten.
Door deze omstandigheden kunnen we niet meer naar Gaupne, maar rijden we voor 2 dagen in de omgekeerde volgorde dan gepland was. Dat betekent dat de Gamle Strynefjellsvegen nu als eerste aan de beurt komt. De Fylkesvei 258 is een nationale toeristenweg. Vroeger was het de enige verbinding tussen West- en Oost-Noorwegen. Het is een 27 km lange smalle gravelweg.

In het begin van deze weg hebben we nog volop zon en is er dus tijd om pootje te baden in het ijskoude water. 


Later komt er meer bewolking opzetten en krijgen we zelfs een beetje regen. Maar deze kan de pret tijdens het sneeuwballengevecht niet bederven. En bovendien leveren regen en zon ook nog prachtige regenbogen op. Genieten maar!




Na de afdaling rijden we richting Stryn, en zien we de chalet liggen waar we deze winter gelogeerd hebben. Altijd leuk om op gekende plekken terug te komen!
In Stryn besluiten we om ons halverwege de panoramaweg (= weg 163) aan de kant te zetten en er met uitzicht op de fjord te koken en te slapen.

Tijdens het avondmaal gaat het er behoorlijk heavy, leuk, dansend, muzikaal aan toe...
Een mens mag toch ne keer zot doen... ni waar?
En daarna keert de rust terug en wordt er volop genoten van het prachtige uitzicht.
Afsluiter van de dag: " Ondanks het tijdverlies door de panne, hebben we er toch nog een zéér mooie en leuke dag van gemaakt"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten