zaterdag 27 augustus 2016

Noorwegen: The ScanPods on tour: dag 9

Zondag 31 juli 2016

Pascal en ik staan vroeg, want we willen vroeg in Hellesylt zijn om de boot naar Geiranger te nemen. We hebben namelijk geen idee hoe groot die boot is en of die snel volzet is of niet. Dus zijn we er graag op tijd bij.
Terwijl wij een rustige rit naar Hellesylt hebben, slapen de kids nog wat verder.
Ontbijten doen we allemaal samen terwijl we wachten op lane 1, met zicht op een mooie waterval.
Rond 9 u mogen we al inschepen.
Om 9 u 30 vertrekt de boot voor een mooie tocht door de smalle Geirangerfjord.
Onderweg passeren we de waterval: "de zeven zusters" en Skageflå, een historische bergboerderij op de steilste helling langs de Geirangerfjord. 


Skageflå was ooit één van de rijkere geitenboerderijen, had 3 bergweiden en werd bewoond van de middeleeuwen tot 1916. Nu is het alleen nog een toeristische attractie waar je enkel te voet via een zeer steile klim kan komen.
Na 1 uur varen komen we aan in het mega toeristische dorpje Geiranger.


We installeren ons hier op de camping van het dorp met zicht op de fjord.
Pascal en Jozef hebben tijdens de boottocht hun oog al laten vallen op de steile harspeldbochtige helling: de Eagle Road richting Åndalsnes en nemen dus, nu de zon nog schijnt, snel hun fiets uit de koffer en gaan de uitdaging van 10% stijging aan.
Ondertussen kuisen ik en Lauren eens de mobilhome: vegen, matten uitkloppen, dweilen,...
Nadien gaan moeder en dochter samen shoppen; ook leuke quality time!
Na ongeveer 2 u zien we elkaar allemaal terug aan de camper.



Aangezien het zonnetje aangenaam schijnt, halen we tafel en stoelen tevoorschijn en lunchen we buiten met zicht op een pas aangemeerd cruiseschip. En ondertussen komt ook de Hurtigruten eens goeiedag zeggen in Geiranger.

Na het middageten trekken we onze stapschoenen aan en wandelen we eerst langs een nieuwe moderne trappenconstructie tot boven aan de waterval die uitmondt in de fjord.

Nadien gaat de wandeling verder richting Homlongsætra. Maar na een paar moeilijke klim-kilometers over rotsblokken, krijg ik er genoeg van en keren we ons om. Op de weg terug kunnen we nog uitgebreid genieten van het prachtige uitzicht over de mooie fjord.
We houden ook nog even halt op een gezellig terrasje waar een pintje, fanta en cornetto een welkome verfrissing brengen. Lui lekker genieten van een zonnige dag.
Omstreeks half 6 zijn we terug bij Elliot, net op tijd, want het begint opeens te regenen.
Ik denk dat het actiefste deel van de dag er dan opzit!
Pascal schenkt me een sherry uit en ik neem vooraan in de mobilhome plaats, vanwaar ik het inschepen in het cruiseschip in de gaten houd terwijl ik dit verslag schrijf. Er zijn écht wel véél slechtere plaatsen in de wereld om een verslag te schrijven hoor!
De avond verloopt verder rustig met aperitieven, koken, eten, afwassen en nog een wandelingetje maken door het dorp. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten