zaterdag 27 augustus 2016

Noorwegen: The ScanPods on tour: dag 8

Zaterdag 30 juli 2016

Pascal is reeds vroeg uit de veren: 7 u. De zon is ook al van de partij.
In mijn pyjama trek ik er op uit om wat zonnige foto's te maken.

Na de fotoshoot nemen we een stevig ontbijt want er staat een stevige fietstocht op het menu.
We rijden eerst met de mobilhome naar Utvikfjellet. Hier prepareren we ons voor de tocht. Om te beginnen gaat het 9 km in dalende lijn tot in het dorpje Utvik.
Hier nemen we een klein baantje dat naar Tisthammar gaat (10 km). Zalig fietsen, zo in de zon genietend van het mooie uitzicht naast de Innvikfjord.



Aangezien deze weg doodloopt, keren we ons aan het einde om en rijden we dezelfde weg terug.
Van in Utvik rijdt ieder op zijn eigen tempo naar boven: 9 pittige kilometers aan 7%. Het is zweten geblazen... maar dan is er plots wat lichte regenval die voor de gewenste afkoeling zorgt. Gelukkig is de regen maar van korte duur!
Na iets minder dan 2 u fietsen zijn we terug bij Elliot aangekomen. Dan is het weer de kunst om ons zó te organiseren dat alles vlot verloopt, dat we niet in elkaars weg lopen en dat er niemand kou krijgt: Pascal en Jozef zorgen voor de fietsen en het schoeisel terwijl Lauren en ik helmen en andere accessoires opbergen, drinkbussen uitspoelen en ons al verfrissen zodat de badkamer vrij is als Pascal en Jozef binnenkomen.
Terwijl zij zich dan opfrissen zoek ik allerlei plekjes om bezwete kleren te drogen te hangen.

En dan rijden we door richting Stryn.
Onderweg in Loen zoeken we ons een mooi plekje om te eten en aangezien de zon nog steeds van de partij is en de temperatuur aangenaam is, installeren we ons met brood en charcuterie aan een picknicktafel aan het water.
De afwas sparen we voor 's avonds, want de winkels in Stryn roepen ons... en aangezien deze op zaterdag om 16 u sluiten, moeten we ons lichtjes haasten. 





Net zoals afgelopen winter doen we maar 1 winkel: Moods of Norway; we shoppen zowel in de outletstore als in de gewone winkel. En deze keer laat ik het tractorwafelijzer NIET staan ... de fout die ik 3 jaar geleden in Tromsø wél maakte.

Met mooie, goed gevulde zakken gaan we nog even langs in het informatiekantoor om wat info te vragen omtrent de boot tussen Hellesylt en Geiranger. In plaats van via de weg en de lange tunnel naar Geiranger te rijden, lijkt het ons leuker én mooier om het traject morgen met de boot af te leggen.
Maar eerst gaan slapen in Grodås, een plekje waar ik in februari super prachtige zonsondergangen gefotografeerd heb. 
En ook nu, ondanks de felle bewolking, krijgen we een mooie zonsondergang te zien.

Understatement van de dag: " Amai seg, da's hier nu toch gewoon overal supermooi om te fietsen!!!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten