zaterdag 27 augustus 2016

Noorwegen: The ScanPods on tour: dag 7

Vrijdag 29 juli 2016

Vannacht een paar keer wakker geworden van de regen met de vraag in mijn hoofd: "Hoeveel regen kan er zo op 1 nacht in Noorwegen vallen?" Wel, behoorlijk veel denk ik!
En ondertussen maar hopen dat het snel stopt, want morgenochtend staat er een fietstocht gepland.
We staan om 9 u 30 op en het is toch droog buiten. Tijdens het ontbijt genieten we van een prachtig wolkenspektakel tussen de bergen, boven de fjord.

Na de afwas maken we ons klaar om te gaan fietsten. We dalen af tot in Lote waar we een paar foto's nemen alvorens we aan de klim terug beginnen.

De afdaling was 12,5 km m.a.w. de klim ook! En de klim naar boven is serieus pittig met stukken die soms oplopen tot meer dan 10%. Maar het prachtige uitzicht dat je constant over de fjord hebt, maakt alles goed!



Terug aan de mobilhome besluiten Pascal en Jozef om nog een stukje langs de andere kant af te dalen tot bijna aan de fjord.
Ondertussen kunnen Lauren en ik ons al verfrissen.



Nadat al het fietsmateriaal weggestopt is, rijden we naar Nordfjordeid: boodschappen doen, eten, stadje bezoeken en bij Didriks een overheerlijke Swisskaffe, Iskaffe en Varm Choklad gaan drinken, uiteraard vergezeld van een overheerlijke muffin. Voor ons is dat pure nostalgie aan afgelopen winter.



Ondertussen is het al 17 u gepasseerd, tijd om ons een slaapplaats te gaan zoeken: deze wordt een camping in het dorpje Reed net aan het haventje van het Breimsvatnet.
Uitspraak van de dag:
" De panoramaweg is zó mooi dat ik hem onmiddellijk een 2de keer zou op fietsen."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten