dinsdag 26 augustus 2014

Frankijk 2014: dag 10

Zondag 17 augustus

Alvorens we vertrekken doen we eerst service met de motorhome. Banon is een camperplaats met uitstekende serviceplaats en je betaalt hiervoor slechts 3€ per nacht!
Daarna verlaten we Banon richting Apt, in het wiel van de Tour, want de renners hebben deze weg ook gevolgd in de etappe van Tallard naar Nîmes.
Apt bezoeken op een zondag is doods.


We rijden snel door naar Rousillon, waar we ons gewoon ergens op een open plek langs de weg zetten. Hier doen we krachten op en stappen op de fiets.
We fietsen de oranje lus "Les Ocres en vélo": 55 km.
We rijden langsheen Colorado de Rustel waar we een prachtig zicht hebben op de okerformaties.


We besluiten op dat moment om hier vanavond te komen slapen zodat we morgen de okerrotsen van dichtbij kunnen gaan bewonderen.
We fietsen verder door de gezellige Franse dorpjes Villars en St.-Saturin-les-Apt om uiteindelijk midden in het super drukke toeristische stadscentrum van Rousillon toe te komen.


Alweer een mooie fietstocht met korte steile beklimmingen... de beentjes voelen het!
Op een terras genieten we van een welverdiende Leffe en cola en aanschouwen vanop afstand de vele nieuwsgierigen die onze fietsen aan het bewonderen/bestuderen zijn.
We wandelen nog eens te voet naar de top van het stadje vanwaar de Mont Ventoux al eens naar ons wenkt.
En we maken er een babbel met een Fransman, wiens dochter in Hoeilaart woont en die vooral "Van Eyck" kent, de fietsenwinkel op 4 huizen van ons thuisadres gelegen.
En zoals eerder gezegd, zetten we ons die avond op de parking in Rustrel en nemen buiten nog aperitief vergezeld van de lokale specialiteiten die we in Banon kochten.
de rest van de avond verloopt zeer rustig met eten, koffietje drinken, kaarten bestuderen, ... enz

1 opmerking:

  1. Welverdiende apé, zakt naar de vermoeide beentjes en verdooft deze beetje, yes.

    BeantwoordenVerwijderen