dinsdag 26 augustus 2014

Frankrijk 2014: dag 3

Zondag 10 augustus

Bij het wakker worden, horen we het getikt van regendruppels. Besluit: Verder slapen!!
Het is uiteindelijk 9u als we opstaan en rustig ontbijten. We doen ook al eens service, zodat we weer voor een tijdje safe zitten.
De weg vandaag leidt ons naar la Terrasse sur Dorlay waar onze 2e fietstocht van start gaat. We fietsen in het spoor van de 13e etappe van de Tour, waar de renners de Croix de Montvieux beklommen. De col is 8 km en 4,1% gemiddeld. (3e cat.)


Pascal had echter een klein, mooi alternatief weggetje naar de voet van de klim gevonden via Google Maps, maar na enkele behoorlijk steile kilometers komen we op een bospad terecht. Doordat dit terrein niet zo geschikt is om met de koersfietsen te doen, keren we terug en nemen we de grote baan zoals de échte coureurs ook gedaan hebben.
De beklimming van de col verloopt vlot, zelfs met een verschrikkelijke, helse, stormachtige wind op de kop. 

In de afdaling krijgt Pascal fietspech: een spaak in het achterwiel breekt af. Daar staan we dan… We plooien en wikkelen de spaak rond een andere, maar durven op deze manier toch geen 20 km meer verder te fietsen. We rijden terug de col de Croix de Montvieux op, waar er gewisseld wordt van fiets en schoenen en ik achterblijf op een terras met een kapotte fiets. Pascal en Lauren gaan de motorhome halen. We hebben dan misschien maar 26 km in de benen, maar de meeste waren toch bergop, een korte pittige training dus!
We zetten onze weg verder naar Gap. En we blijven maar pech hebben… dikke file op de autostrade naar Valence. In Die houden we halt op een camperplaats, maken wat eten klaar en drinken als afsluiter van de dag een pintje op het dorpsplein.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten