dinsdag 26 augustus 2014

Frankrijk 2014: dag 9

Zaterdag 16 augustus

Vandaag staat er terug een fietsetappe op het menu: de bruine lus in het Parc Naturel Régional du Luberon: 80 km.


We zijn nog maar 300 m op weg naar Cruis als er “Nibali – Voeckler” op de weg staat.
En inderdaad, de 15e Touretappe van dit jaar passeerde in Cruis en reed vervolgens via D951 naar St.-Etienne-les-Orgues en vervolgens via Le Rocher d’Ongles naar Banon.
Onze etappe bracht ons vandaag in Cruis, Sigonce, St.-Pierre, Forcalquier, St.-Michel l’Observatoire, Aubenas-les-Alpes, le Rocher d’Ongles en St.-Etienne-les-Orgues.


En zo zie je maar, een 10 tal kilometer reden we over de heilige grond van de Tour, in de sporen van het rennerszweet. Een prachtige route, langs rustige wegen, met veel afwisselende berglandschappen. Onderweg reden we nog een extra lus naar het dorpje Lurs, een stevige pittige klim dat ons als beloning een prachtig uitzicht over de Alpen gaf.
In de buurt van Ongles steekt de heerlijke geur van lavendel weer de kop op en zijn we getuige van een distillatie van lavendel.
Na onze lunch rijden we naar de camperplaats van Banon waar we rustig de
namiddag en avond willen doorbrengen.
Noodzakelijkerwijs doen we eerst boodschappen en vervolgens zetten we ons buiten in het zonnetje met een lekkere frisse pastis. Pascal maakt een planning voor de volgende dagen op en ik bewerk/schrijf verder aan dit verslag.
Daarna trekken we de kleine straatjes van Banon in; we kopen er in een épicerie enkele typische streekproducten zoals paté met lavendel, geitenkazen, droge worsten met allerhande smaken,…


Een bezoek aan een oud kerkje op de top van de heuvel brengt ons midden in een muzikaal kader (repetitie) omringd door prachtige werken die onderdeel uitmaken van een tentoonstelling.



We krijgen onmiddellijk zin om meer te horen van deze mensen en vragen wat inlichtingen.
En even later zijn onze 3 plaatsen gereserveerd voor het optreden van Moses Patrou.
We keren terug naar de mobilhome, kleden ons wat op, gaan op restaurant eten en klimmen terug naar boven naar het kerkje waar we genieten van een fantastische performance!


1 opmerking:

  1. Wat een mooie gevarieerde dag, en paté met lavendel hebben we nog nooit geproefd maar eten nu confituur perzik met lavendel, superlekker.

    BeantwoordenVerwijderen