dinsdag 26 augustus 2014

Frankrijk 2014: dag 13

Woensdag 20 augustus

Zonnestralen schijnen de camper binnen. We genieten buiten in het zonnetje van ons ontbijt.
En dan is het fietstijd. we maken een tocht van 58 km in een licht glooiend landschap tussen de wijnranken. en van overal lonkt de Ventoux naar ons, vandaag badend in de zon!


De goesting wordt alsmaar groter om deze kale bergreus te bedwingen.


Tegen de middag komen we terug aan op de château en vertrekken we richting Les Vans. Hier worden we vanavond om 19u verwacht in Likoké, het restaurant van onze bekende kok Piet Huysentruyt, dat vorig jaar reeds zijn eerste Michelinster kreeg.


We hadden ons Les Vans als een klein pittoresk dorpje voorgesteld... blijkt het toch een heel stuk groter te zijn, waardoor we het er moeilijk hebben om onze weg te vinden. Het office du tourisme helpt ons hierbij een handje én geeft ons ook de toestemming om op het parkeerterrein van het sportcomplex 1 nacht te blijven slapen. (5 minuten van restaurant)
Joepi! zo mogen we allebei een glaasje wijn drinken en moeten we achteraf niet meer rijden. 
Na een korte wandeling door het centrum maken we ons klaar om te gaan eten.
We worden hartelijk in het Nederlands verwelkomd door zowel het personeel als door Piet zelf.
We krijgen een tafeltje naast het kleine open keukentje waar Piet de laatste hand legt aan de gerechten die boven in de grote keuken bereid werden.
In het kleine, gezellige restaurant worden we ondergedompeld in een culinair bad vol verrassingen, zowel qua presentaties als qua smaakcombinaties.

Bij elk gerecht kom Piet een woordje uitleg geven en werkt hij ondertussen het gerecht af met de nodige finesse.












Dit diner is werkelijk genieten vanaf het eerste hapje tot het allerlaatste "likbordje".

En zelfs de rekening krijg je er met stijl: deze wordt samen met 2 doosjes én een foto (van het eten van het likbordje) overhandigd. In de doosjes zitten respectievelijk pralines én een klein ontbijtkoekje voor de volgende ochtend.
En zo zijn we weer een schitterende, culinaire ervaring rijker!!!


1 opmerking: