dinsdag 26 augustus 2014

Frankrijk 2014: dag 8

Vrijdag 15 augustus

We rijden een klein stukje terug, gaan tanken in Pertuis en parkeren ons daarna in Ansouis. Dit wordt de start van onze fietstocht.


In de streek van de Luberon heb je een grote fietslus van 256 km die verdeeld is in verschillende kleinere bewegwijzerde lussen. Plan is een lus van 91 km te rijden.
We zoeken de pijlen van deze lus maar helaas…
Pascal gaat het navragen in het office du tourisme en daar bevestigt men ons dat deze pijlen er niet staan: het project is nog in aanleg!

We fietsen dan een stuk van een andere tocht, gecombineerd met wat zelf weggetjes uitzoeken op de kaart.
De tocht brengt ons in Cucuron, La Motte d’Aigue, St.-Martin-de-la-Brasque, Beaumont de Pertuis, La Tour-d’Aigue en zo terug naar Ansouis, in totaal goed voor 63 km.
Het is zalig fietsen doorheen een prachtig heuvelachtig landschap met zicht op het Luberon gebergte en zijn vele wijngaarden.

Op de terugweg is het soms een gevecht met wat mistralwind… maar dat maakt dat we in België “wind op kop” anders gaan interpreteren.
Na onze fiesttocht bezoeken we het idyllische Ansouis en daarna is het tijd om onze slaapplaats voor vanavond op te zoeken, gelegen in Cruis.

Hier gaan we ons op het privédomein van Horizon Terroir parkeren, waar lavendel, dragon en zonnebloemen geteeld worden om essentiële oliën van te distilleren.
Alweer een mooi plekje uit het boek France Passion.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten