dinsdag 26 augustus 2014

Frankrijk 2014: voorbereiding

Woensdag 9 juli

Om ons voor te bereiden trekken we naar Ieper waar de 5de  etappe van de Tour van start gaat. We worden er ondergedompeld in het grootste wielercircus ter wereld.
We zoeken een goed plekje waar de bussen komen staan, proberen een glimp van de renners op te vangen, wringen ons door de massa naar het podium waar de renners het register moeten ondertekenen en lopen vervolgens de benen van onder ons lijf om de renners een eerste maal op het parcours te zien. 


We haasten ons naar de auto, want we willen hen een 2e maal zien passeren op een kasseistrook. Onderweg neemt de stress toe, want we staan hopeloos in de file… Het duurt en blijft maar duren en toch willen we ze zien! Het wordt opnieuw hard lopen, maar het lukt ons wonderwel om ze net op tijd op de kasseistrook te zien voorbij fietsen in de regen. 


Het vervolg van deze etappe beleven we samen met nog veel meer wielerliefhebbers vanuit een typisch Frans cafeetje op tv.

Jaja, de goesting is er volledig. We tellen af naar 8 augustus, de start van ONZE Tour de France.



1 opmerking:

  1. Een typisch Frans cafeetje heeft een charme waarvan we houden, maar daar zal de Picon ook wel voor iets tussen zitten!

    BeantwoordenVerwijderen