dinsdag 26 augustus 2014

Frankrijk 2014: dag 6

Woensdag 13 augustus

6u30: Opnieuw horen we regendruppels kletteren op het dak. Komen we hiervoor naar het zuiden? 
We nemen uitgebreid onze tijd om te ontbijten, ons klaar te maken, wat op te kuisen en boodschappen te doen. Uiteindelijk moeten we toch, regen of niet, naar de Gorges du Verdon rijden. Dit is de grootste kloof van Europa, uitgesleten door de rivier de Verdon, over een lengte van 25 km. We passeren het stadje Moustiers Saint-Marie dat de poort naar de Gorges du Verdon vormt. In 2008 passeerde de Tour hier in hun 14e rit die van Nîmes naar Dignes-les-Bains ging.


Laaghangende, voorbij glijdende wolken zorgen voor een mysterieus kader. Het is serieus klimwerk, de rotsen worden alsmaar steiler, tot 700 m, en zeer imposant.


Thuis had ik al gekeken of er daar gefietst kon worden; de route des crêtes kwam hiervoor in aanmerking, maar bij nader inzien waren het op zeer korte afstand te veel hoogtemeters. We reden hem dan maar met de motorhome. Vanaf verschillende bellevédères had je een adembenemend uitzicht over de Grand Canyon du Verdon.

Onderweg was het op sommige plaatsen even nipt om met 2 motorhomes elkaar te passeren. 
Alvorens we de ‘Rive Gauche’ van de Verdon in zijn volle glorie, inmiddels met zonneschijn, gaan bewonderen, eten we snel een stukje Frans brood.
Volgens de kaart rijden we nu terug richting le Lac de St. Croix  via de ‘Corniche Sublime’. En inderdaad, de weg hoog boven de Verdon is ook subliem mooi!

We houden even halt in Aiguines voor een verfrissend drankje en zetten dan onze weg verder richting Rocbaron, waar we via het boek France Passion het Domaine de La Pességuière vinden, waar we met uitzicht op de wijngaarden een mooie avond tegemoet gaan. 

We gaan er de Rosé bubbels, een 2-tal rode wijnen, en de Rosé wijn proeven. Deze laatste kreeg vorig jaar in een concours in Parijs een bronzen medaille. Maar kiezen is voor ons te moeilijk, dus we kopen iets van elke soort… Santé!!


1 opmerking: