dinsdag 26 augustus 2014

Frankrijk 2014: dag 2

Zaterdag 9 augustus

8u: we vertrekken in Langres.
We moeten vandaag niet zo veel kilometers rijden, maar richting Lyon zou er wel eens file kunnen zijn… maar we hebben chance. We kunnen in Villefranche de autosnelweg verlaten zonder file gehad te hebben.
Vanaf nu zijn we écht in vakantiestemming: langs Franse kleine wegen, tussen wijngaarden doorrijden, langsheen pittoreske dorpjes rijden,…
Doel van vandaag: St. Symphorien sur Coise. Vanaf hier hebben we een fietstocht gepland. We beklimmen de col du Grammond, een bergje van 9,8 km – 4e categorie – gem. 2,9%, die dit jaar in de 12e etappe van de Tour de France gereden werd.


We rijden verder bergop en bergaf langs Fontanès – Pilon – St-Héand - … om terug in St. Symphorien te eindigen na 48 km. Er was redelijk wat bewolking, maar de zon was toch ook van de partij. Het was een prachtige rit!
net echt hé, met zo'n motard erbij ....

Een ricard op een terras op het dorpsplein hebben we wel verdiend.
Na het inladen van de fietsen, gaan we een mooi camperplekje opzoeken, rustig gelegen aan een meertje in St. Martin en Haut. Maar dat rustig blijkt ’s avonds toch een andere betekenis te krijgen! L




Om in de koerssfeer te blijven, spelen we na het eten de proloog van onze Tour de France – bordspel: Leader 1: Hell of the North.

1 opmerking: