dinsdag 26 augustus 2014

Frankrijk 2014: dag 16

Zaterdag 23 augustus

Wakker worden. Oei wat is het hier koud!
Ja, we voelen dat we aan een skistation staan.
Vooraleer we doorrijden, nemen we nog een gelijkaardige foto aan een uit de tour de France.


Daarna gaat het naar Vaugny waar we ons laatste fietstochtje van deze reis gaan maken.
We willen de col de la Croix des Monats nog beklimmen... om te ontwennen!


Deze deed het tourpeloton dit jaar in hun 8ste etappe. Het is een beklimming van 7,6 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 6%.




Het weer is ons tijdens de beklimming nog gunstig gezind, maar op het moment dat we aan de afdaling beginnen, begint het ook te regenen.
En dit is absoluut NIET leuk! De combinatie van de wind en de koude regen maken dat onze handen verkleumd rond het stuur geklemd zitten.
Onderweg stelt Pascal voor dat Lauren en ik gaan schuilen en hij de mobilhome gaat halen. wij zeggen niet nee!
Als 2 bevroren waterkiekens met megakippenvel zitten wij dus in een bushokje net voor de kerk in een piepklein dorpje te wachten..


Maar toch zijn we blij dat we deze laatste col van 2de categorie nog kunnen doen hebben!
En dan zetten we koers richting Reims, Ludes, waar we op het champagnedomein Blondel onze laatste avond van deze super toffe fietsvakantie doorbrengen.


Tijdens ons champagne-aperitief blikken we terug op onze reis, wisselen we onze individuele ervaringen uit en zo komen we tot het gemeenschappelijk besluit: 
Veel respect voor elkaar en voor alle geleverde prestaties!
Applaus voor onszelf... EN ... voor herhaling vatbaar!



3 opmerkingen:

  1. Het was een super vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was een mooie en een aanganame blog om te lezen. Ik ben fier op jullie alle drie. Ik wens jullie nog veel mooie fietsvakantie.Mama.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Proficiat met de geweldige reis. De weergoden waren jullie niet altijd goed gezind maar jullie hebben alles overwonnen. Dat zijn herinneringen die men een leven lang koestert, dat vergeet je nooit. En opnieuw zeer mooi en sappig geschreven door Sandra waarvoor onze felicitaties. Ook wij hebben er veel nuttige info kunnen uit ophalen. Dank en doe zo verder, yes!

    BeantwoordenVerwijderen