donderdag 20 juli 2017

Zweden 2017: dag7

Dinsdag 4 juli

Afgelopen nacht heeft iedereen slecht geslapen; het heeft gedruppeld, geregend en gegoten!

Bovendien vonden onze buren het een tof idee om rond de klok van 3 hun zonneluifel nog af te breken en wat in hun koffer te rommelen, zodat wij allemaal klaar wakker waren!
Toen we 's ochtends wakker werden, was het gelukkig reeds gestopt met regenen. Veel zonneschijn was er nog niet maar de voorspelling zag er in elk geval niet slecht uit.
Na een rustig ontbijt worden de plooifietsen klaar gezet om te vertrekken naar het centrum.

We beginnen met het bezoeken van het National Designmuseum.
Vervolgens gaan we nog een paar winkels doorsnuisteren, maar we kopen niks! Want dat wordt te lastig om dit een hele dag mee te sleuren...
Rond de middag eten we een lekkere, speciale wrap in een gezellige gallerij.

Daarna is het tijd om verder te fietsen naar Djurgården. 










Hier hebben we om 14 u een afspraak met ABBA.

De tickets hadden we reeds thuis besteld zodat we nu de wachtrij konden overslaan. Er was ook een audioguide in het Nederlands voorzien zodat we alles perfect uitgelegd kregen. Echt een heel tof museum om te bezoeken.... met hier en daar een interactief gedeelte wat het nog leuker maakt!

Naast het ABBA museum ligt het pretpark Tivoli - Gröna Lund. We zien de attracties, horen gillende mensen... en veel meer hebben wij dan ook niet meer nodig om een ticket te kopen.

Een entreeticket kost 11,5€ per persoon maar dan kan je enkel rondwandelen in het park, zonder op een attractie te zitten. Hiervoor moet je ofwel nog een dagpas kopen waarmee je onbeperkt toegang krijgt tot alle attracties of je kan een boekje kopen met 20 vouchers.
Voor sommige attracaties zoals "vilda mussen" moet je wel 2 vouchers per persoon afgeven, voor sommige attracties zelfs 3, voor anderen slechts 1.


Het is wel bijzonder om in een pretpark midden in een grootstad te zijn. Van op de attracties heb je telkens een prachtig uitzicht over de hele stad. Ondertussen zien we ook het wolkendek openbreken en de zon tevoorschijn komen.


Na afloop van ons pretparkavontuur fietsen we verder rond op Djurgården. We gaan al eens kijken waar het restaurant zich bevindt waar we morgen onze benen onder tafel zullen steken.


Verder fietsend komen we een vriendelijke man tegen die ons een tip geeft welke route we nog kunnen fietsen om de mooiste plekjes van Djurgården te zien. We fietsen zeker de helft van het eiland rond en ja hoor, het is er bijzonder mooi!


Ondertussen is het half 9 geworden en keren we terug naar de mobilhome.
We kijken terug op een zéér mooie dag in Stockholm!
Besluit van de dag: de plooifietsen kopen was een superidee... ze hebben zeker en vast hun dienst al bewezen; met de fiets door Stockholm is de max!

We sluiten de avond af met wat lezen; ik schrijf ons verslag en ondertussen luisteren we naar... ABBA!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten