donderdag 20 juli 2017

Zweden 2017: dag 3

Vrijdag 30 juni

Het heeft de hele nacht geregend. Maar tijdens het ontbijt stopt het precies met regenen. Wij hebben deze voormiddag een wandeling in het Store Mosse Nationalpark gepland. Hopelijk valt deze niet in het water.
"We zien wel" zegt Pascal. Vol goede moed rijden we naar de startplaats van de wandeling.
Voorzien van onze regenbroek én regenjas vertrekken we voor de wandeling van 4 km: Östra Rockne Runt.


Onderweg nemen we nog een kleine afslag naar Svartgölen van waar we een mooi zicht hebben op de begroeide "zandduinen". Deze zijn een overblijfsel uit de ijstijd.



Jammer genoeg houden we het tijdens de wandeling niet droog. Toch zijn we zeer blij dat we onze wandelschoenen aangetrokken hebben. Onze eerste wandeling in Zweden dit jaar voelt aan als "thuiskomen".





Hierna zetten we verder koers richting ons einddoel van de dag: camping Stenkällegården.
Maar onderweg stoppen we in Hjo om boterhammetjes te eten. Na het eten lopen we even doorheen het oude stadje, boordevol mooie oude gekleurde huizen. We zien er ook The American Power Tour passeren, een doortocht van allemaal Amerikaanse auto's; zowel oude als nieuwere modellen passeren de revue. We kopen hier als aandenken 2 heerlijk ruikende stukken zeep die afkomstig zijn uit de oude tvålfabrik.


Nadat we een chai latte en espresso gedronken hebben, flaneren we langs het gezellige haventje en bij het terugkeren naar de mobilhome passeren we in het park waar alle Amerikaanse auto's te bewonderen zijn.


Het enige wat we hier nog moeten doen zijn boodschappen: eten kopen voor vanavond en morgen.

Ondertussen heeft Lauren de smaak te pakken om met de mobilhome te rijden en zij brengt ons veilig naar de camping. We mogen ons zelf een plekje uitkiezen, en uiteraard kiezen we voor een plekje dicht bij het water. Wat is het hier mooi én rustig!!




's Avonds maken Pascal en ik nog een wandeling op het campingterrein en langs de weg richting Tiveden Nationalpark.
Tevreden kruipen we onder ons donsdeken, hopend dat het morgen mooi weer is!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten