donderdag 20 juli 2017

Zweden 2017: dag 5

Zondag 2 juli

Vannacht werd ik wakker om 2 u 23. Ik schrok ervan hoe klaar het buiten nog was, of misschien al was.
Toen viel me ook op hoe enorm stil het hier is! Je hoort hier niet 1 geluid, zelfs niet 1 vogeltje dat fluit! Zoooo stil... daar kunnen we in België alleen maar van dromen.
's Morgens lacht de zon ons alweer toe, zij het wel met hier en daar een sluierwolkje aan de hemel. Het belooft alweer een prachtige dag te worden in Tiveden.
Na het ontbijt maken we de rugzakken klaar, trekken we onze stapschoenen aan en vertrekken met de fietsjes naar het Nationaal Park.


De weg loopt bergop, wat met kleine fietsjes een grote inspanning is! Van één helling spreken we zelfs van "de Mont Ventoux voor kleine plooifietskes".
Vandaag gaan we de andere kant van het natuurpark verkennen. We beginnen met de rode wandeling: Trollkyrkorundan. Dit pad leidt ons door een dichtbegroeid bos, waar men de natuur duidelijk zijn gang laat gaan; het oerbos genaamd. Op onze weg komen we eerst de lilla trollkyrkan tegen, een steile rotswand die zijn naam dankt een een historisch gebeuren van vele jaren terug.





Later komen we nog de store trollkyrkan tegen, een nog steilere rotswand: meer dan 200 m hoog vanwaar je een zicht hebt over het Trollkyrkesjön. Hier bovenop de rots beslissen we om er een lange wandeling van te maken, en er de blauwe lus nog bij te nemen. Deze brengt ons vooral door het mos-bos waar alle grondbegroeiing uit verschillende mossoorten bestaat.


Na bijna 4 u wandelen komen we opnieuw aan de hoofdingang uit. We hebben 8,5 km gewandeld en hebben 476 hoogtemeters in de benen!
Tijdens de wandeling zijn er jammer genoeg meer wolken gekomen. We hopen nog altijd dat het terug wat zal uitklaren zodat we onze boot nog eens te water kunnen laten.
Pascal en Lauren wagen vandaag als eerste hun kans, maar al snel blijkt dat er toch té veel wind is, en het behoorlijk moeilijk is om terug naar de camping te varen.
Dus besluiten we om hem op het droge te halen, hem af te drogen en netjes terug op te bergen. En zo gaat het ook met de rest van het "tuinmeubilair".
We zullen ons binnen moeten bezig houden. Er wordt naar de koers gekeken en ik lees nog wat in mijn boek Midnattssol.
Na de ontspanning is het tijd om de innerlijke mens te versterken; terwijl ik binnen wok, zet Pascal zich buiten om ons stuk gemarineerde zalm te grillen. En of dat smaakt!!!


Tijdens ons koffiemoment na het eten, valt mijn oog op een mooi vogeltje dat op de stam van een boompje zit: een specht. Hij vliegt weg en zet zich op een paaltje van een afsluiting. Daar het zo stil is, horen we zijn bek tegen het paaltje roffelen. Lauren gaat er stil op af en slaagt erin hem te filmen.



Fris gedoucht kruipen we onder den dons om onze avond af te sluiten met Vive le Vélo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten