donderdag 20 juli 2017

Zweden 2017:dag 15

Woensdag 12 juli

We maken hier op de camping nog gebruik van alle faciliteiten voor we onze reis verder zetten.
We hebben veel kilometers voor de boeg.
Onderweg houden we halt in Avesta.
Hier op een parking staat de grootste Dalahäst! 


We gaan hier even rond snuisteren op een uitverkoop van Haglöfs, hoogwaardige trekkerskledij. 
Verder houden we halt in Avesta omdat het één van de 9 best bewaarde houten stadjes van Zweden is. De huizen dateren allemaal uit de jaren 1600 en zijn nog steeds bewoond! Het is bewonderenswaardig om te zien hoe de huizen gerestaureerd werden zonder hun origineel karakter te verliezen.


We wandelen ook nog even rond op een oude mijnsite alvorens onze weg verder te zetten naar Falun waar we morgen de kopermijn gaan bezoeken.


In Falun zetten we ons op de camperplaats die zich op de mijnsite bevindt: een mooie locatie! Pascal haast zich voor sluitingstijd nog naar de receptie om onze kaarten voor het bezoek aan de mijn morgen alvast te verzilveren.En voilà, we worden om 10 u verwacht voor de eerste rondleiding van die dag.


Even later worden de plooifietsen uit de koffer gehaald om naar het centrum te fietsen. En dan begint het te regenen...  Toch vertrekken we want we moeten boodschappen doen! We komen echter behoorlijk nat terug aan de mobilhome. We wisselen van kleren en de douche wordt als droogrek gebruikt. En dan is het tijd voor aperitief!
Tijdens het eten klaart het buiten alweer uit.
Aangezien de fietsen nog buiten staan, maken Pascal en ik nog een fietstocht rond het grote gapende gat. Nu is alles er zeer rustig en kan ik ongestoord foto's nemen.

Morgen dalen we dan af in de mijn zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten