donderdag 20 juli 2017

Zweden 2017: dag 6

Maandag 3 juli

Vandaag laten we Tiveden achter ons en verhuizen we ons mobiel huis naar Stockholm.
Maar eerst doen we de nodige service.
Aangezien we over voldoende tijd beschikken, rijden we hoofdzakelijk langs secundaire wegen; op deze manier kunnen we wat meer van de prachtige Zweedse natuur genieten. Onderweg voorzien we ons ook nog van voldoende diesel én eten!
En dan rijden we in 1 rechte lijn naar Långholmen, waar we een plaats gereserveerd hebben op de camperplaats. Deze is gelegen onder de brug die Södermalm en Kungsholmen met elkaar verbindt.



Als we hier aankomen is het serieus aan het regenen. Niemand van ons heeft echt veel zin om er op uit te trekken, dus lezen we eerst wat in een gids terwijl we een tas ice coffee drinken.

We besluiten uiteindelijk toch om te vertrekken maar de fietsen thuis te laten en de metro naar het centrum te nemen, zo kunnen we de paraplu's meenemen.
We stappen uit in het centraal station en gaan eerst de winkelstraten "verkennen". Na wat shoppen in het grote Åhlens warenhuis is het buiten gestopt met regenen en komt de zon zelfs lichtjes tevoorschijn.





We wandelen verder door de stad langs de Riksdag - het parlement - en het Koninklijk Paleis verder door naar Gamla Stan. 




Dit is het oudste stadsdeel van Stockholm met zijn leuke smalle pittoreske straatjes. 



Hier vinden we ook het gezellige restaurant Ruby Grill. 


Het was lang geleden dat ik zo'n lekker perfect gegrild stukje rund gegeten heb. Maar eveneens de side dishes waren megalekker! En als dessert trakteert Lauren ons nog op een ijsje-met-speciale-smaken vb salted caramel, aardbei-cheesecake, citroencocktail, saffraan-honing...

Al genietend van dit lekkers flaneren we verder door Gamla Stan, op weg naar de metro om terug te keren naar de mobilhome.

Een eerste mooie, geslaagde dag in Stockholm!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten