donderdag 20 juli 2017

Zweden 2017: dag 12

Zondag 9 juli

Tijdens het ontbijt stellen we ons alweer de vraag waar we vandaag naartoe gaan.
Heel raar, maar we weten het precies écht niet!
Dan duikt plots het meest bizarre idee op: Laat ons dan gewoon even de boot naar Finland nemen.



Na service gedaan te hebben, gaan we even poolshoogte nemen in Kapellskär, waar de boten naar Finland vertrekken.
Ondertussen weten we al dat er naar het eiland Åland 3 afvaarten per dag zijn. Voor de afvaart van 11 u 45 zijn we helaas te laat. 
Op de pc zoeken we de volgende afvaarten op en beslissen maar meteen tickets te boeken voor de overtocht van 14 u 45.
En zo gaan we dus voor 2 dagen naar Finland!
We gebruiken de resterende tijd nuttig en gaan in Gräddö nog wat inkopen doen.
Vervolgens gaan we ons in de rij zetten om aan te schuiven voor het inchecken. Tijdens het wachten maak ik ons lekkere pistoletjes met gerookte zalm klaar.



Op de boot zoeken we informatie op over Åland. 


Officieel behoort het tot Finland maar het is grotendeels onafhankelijk. Ze hebben hun eigen regering, eigen vlag en bovendien wordt er Zweeds gesproken.
De overtocht duurt ongeveer 2 uur waarvan we het laatste half uur  tussen de rotsen varen en dat levert een paar zéér mooie foto's op!


Als eerste houden we halt in Mariehamn, de hoofdstad van de eilandenarchipel. Maar op zondag na 18 u valt er hier duidelijk niet veel meer te beleven.
Dus rijden we verder, richting Eckerö. Hier gaan we op zoek naar een mooi plaatsje om te overnachten, liefst ergens aan het water.


We rijden om te beginnen naar Hummelvik, maar botsen er op een bord "här upphör allmän väg"; tot zover de eerste poging. De tweede poging, in de buurt van het oude postgebouw, loopt eveneens fout. Hier staat een verbodsbord voor kamperen dat geldt in de hele omgeving!


Derde poging: het strand van Degersand. Daar staat geen verbodsbord, maar aangezien er een camping aan het strand ligt en de parking tussen bomen ligt en we dus het water niet zien, besluiten we om ons hier NIET te zetten!
We keren terug en zetten ons ergens onderweg gewoon aan de kant aan een klein steigertje waar enkele bootjes liggen die mogen gebruikt worden door gasten die een huisje huren in de buurt.


De plek is met 1 woord te omschrijven: rustgevend!
Na het eten en de afwas, 22 u 30, gaan Pascal en ik nog wandelen. Het is nog steeds goed klaar buiten. We lopen langs de weg die door het bos loopt, naar Degersand strand.
Daar lopen we nog verder langs een klein paadje dat doodloopt op de rotsen van de scherenkust.


We genieten er in volle rust van de volle maan die te voorschijn komt.

Als we om 23 u 45 terug aankomen bij de mobilhome is het nog steeds niet donker, toch roept ons bedje ons!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten