donderdag 20 juli 2017

Zweden 2017: dag 10

Vrijdag 7 juli

We worden pas wakker om 9 u 18. Lang uitslapen heeft iedereen duidelijk deugd gedaan!
We zijn dan ook helemaal niet gehaast vandaag.
Na het ontbijt maken we ons klaar voor een lange dagtocht in het Tyresta National Park.



Gisteren heb ik op een uithangbord nog geleerd wanneer men mag spreken over een nationaal park: wanneer het domein minimum 1000 ha groot is.
Tyresta National Park is geopend in 1993 en is 2000 ha groot. Het heeft het grootste "Urskog" (oerbos) ten zuiden van Dalälven. Het oerbos bevindt zich vooral in het westelijk deel van het park. 



We wandelen doorheen het bos, langs meren, over rotsen ... een heel gevarieerd en mooi parcours!
Het tweede deel van de wandeling verloopt door een deel van het park waar in 1999 een heuse bosbrand plaatsvond. En jawel .. de tekenen hiervan zijn zelfs na 18 jaar nog steeds zichtbaar ondanks het feit dat de natuur zich al behoorlijk goed hersteld heeft.
De brand heeft toen 450 ha bos verwoest. 



Tijdens dit deel van de wandeling krijgen we plots zin om nog eens met ons bootje te varen. De uitloper van het Stensjön lijkt ons hiervoor wel redelijk geschikt.
En ja hoor, na een wandeling van 18 km zien we dit écht nog wel zitten!

We rijden naar de parking in Äva omdat het van hieruit slechts 0,8 km stappen is tot het meer. En die afstand is best te doen met een hele verhuis van een boot van 11 kg en al zijn toebehoren.
En zo geschiedde: gepakt en gezakt vertrekken we naar het Stensjön, pompen er de boot op en begeven ons op het water. Totale rust.... ZEN ....



Terwijl Lauren en Pascal varen, schrijf ik aan mijn reisverslag, genietend van het prachtige uitzicht én een lekkere Mariestad Pils.


Na ongeveer anderhalf uur vaarplezier keren we terug naar de mobilhome. We laten de boot drogen, koken, BBQ-en,....
What a perfect day!!!!


Na het eten en de afwas maken Pascal en ik nog een klein wandelingetje naar de open weidevlaktes waar we in alle rust genieten van de grazende hertjes. Dit maakt onze dag zelfs nog ietsje perfecter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten