donderdag 27 augustus 2020

Frankrijk 2020: dag 3

Zondag 12 juli

10 u, we vertrekken richting Toulouse.
Het verkeer is stukken rustiger dan gisteren. In de buurt van Cassaude verlaten we de autostrade om langs de gewone weg verder te rijden en meer van het uitzicht te kunnen genieten. Pascal heeft een wijndomein gevonden, “Domaine de Crabet”, in St. Martin sur Vère. Hier mogen we ons midden tussen de wijngaarden zetten, onder de bomen, in de schaduw. 


Na het late middagmaal trekken we de fietskleren aan. De tocht vertrekt bergop naar Puycelci, één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Dat zeggen althans verschillende borden langs de kant van de weg. De klim is pittig, toch omdat het onze eerste klim van het jaar is! Gelukkig duurt hij maar 3 km.

Eens boven is het uitzicht magnifiek. We wandelen nog wat door het dorp vooraleer we terug naar beneden rijden.


We rijden verder naar Larroque, een ander klein dorpje, maar toch niet zo mooi. Pascal krijgt ondertussen het lumineuze idee om er nog een klimmetje aan toe te voegen. We rijden dan maar door naar Castelnau de Montmiral. Alweer een van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Hier is mijn drinkbus zo goed als leeg en doen we wat suikers op, op een terrasje op het centrale plein. En dan is het tijd om terug naar huis te rijden. 




Het is ondertussen al 18 u als we terug zijn. We zetten de fietsen weg, frissen ons even op en zijn klaar voor onze eerste vlucht met onze drone. We sturen hem over de wijngaard met een mooi zicht op onze standplaats. En dan is het champagnetijd: we vieren de schitterende resultaten van Lauren. 


Na het eten maken we nog een wandeling door de wijnvelden en het aanpalende bos. 
Na 22 u wordt het stilaan tijd om deze prachtige dag af te sluiten, maar eerst nog... afwassen 😟








Geen opmerkingen:

Een reactie posten