donderdag 27 augustus 2020

Frankrijk 2020: dag 8

 Vrijdag 17 juli

Vroeg uit de veren. Ontbijt, douchen, service doen en weg zijn wij ... Op weg naar Lourdes. We willen de hectiek van Lourdes eens aan Lauren laten zien, maar door Corona was er zeer weinig volk. In de straatjes naar de grot liepen we zo goed als alleen. We begonnen zelfs te twijfelen of het domein wel open zou zijn. 

Maar ja hoor... in de kerk konden we nog net een kijkje nemen alvorens er een dienst begon. De grot zelf was niet toegankelijk omdat er een viering bezig was, maar blijkbaar daarna ook niet omwille van corona. We werden omgeleid naar een speciale plek waar je kaarsen kon doen branden. Heel de site was coronaproof, mondmasker verplicht. Maar tot onze verbazing was er verschrikkelijk weinig volk. Helaas was ook de mooie, grote ondergrondse basiliek gesloten. 


Na deze visite aan Maria gaan we in het centrum iets eten. Daarna doen we nog boodschappen in het kleine supermarktje en dan is het tijd om verder te rijden. Slaapplaats vandaag is de Barrage lac Le Tech. Een lang smal, kronkeling weggetje brengt ons naar een rustige camperplaats aan het meer. Van hieruit vertrekken er verschillende wandelingen. Wij kiezen voor de kortste: 2 u enkel naar Le Cabane de Bouleste.


We worden onmiddellijk verrast door een fikse steile klim door het bos. Daarna stappen we door het mooie open berglandschap, vergezeld van koeien, paarden en marmotten. Jammer dat de zon niet van de partij is, want dat zou de zichten nog zoveel mooier gemaakt hebben. Op het plateau aan de cabane vliegen we nog eens met onze drone. Benieuwd wat deze beelden zullen opleveren, want we hebben vooral nieuwe dingen uitgeprobeerd. Tijdens de terugweg komt de zon af en toe piepen. Zalig! Onderweg houden we ook nog even halt om de drukke activiteiten van de marmotjes gade te slaan. 

Na 8,5 km komen we terug aan bij de mobilhome. We genieten buiten nog van ons aperitiefje alvorens de zon verdwijnt achter de wolken en de avond valt. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten