donderdag 27 augustus 2020

Frankrijk 2020: dag 4

Maandag 13 juli

Opstaan met een stralend zonnetje en buiten ontbijten... ZALIG

Achter de mobilhome staat ergens een kraantje; we wassen onze haren met koud water onder het kraantje, wat is het heerlijk kamperen op deze wijngaard.


Maar al gauw is het tijd om verder te trekken. Maar niet zonder even binnen te wippen in het winkeltje van Domaine de Crabet. Met 5 extra flessen wijn zetten we onze tocht verder... op naar Carcassonne. 



Na de middaglunch gaan we op verkenning door het stadje. Het is er vrij druk; het is dan ook één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Frankrijk. Of het er coronaproof is, weten we niet, dus voor alle zekerheid zetten we toch maar ons mondmasker op. Warm of niet... toch maar liever op veilig spelen. 


Wij kennen Carcassonne vooral van het gezelschapsspel dat we thuis spelen, maar hier is het een heel oud, mooi, gezellig, charmant, ommuurd stadje. We blijven er niet al te lang rondhangen, want we hebben nog een rit van ongeveer 250 km voor de boeg. 

Ons doel vandaag is Arreau. Hier vinden we, na wat getelefoneer en bla bla bla, een plaatsje op de camperplaats aan de voet van de Col d’Aspin. (de automaat om de parking op te rijden was geblokkeerd waardoor de slagboom niet werkte)

Na het eten maken we nog een avondwandelingetje door het dorpje. Na 22 u wordt de afwas nog gedaan en dit verslag geschreven. En dan is het bedtijd. Hopelijk is het weer morgen ok, want we willen de Col d’Aspin beklimmen. Op hoop van zegen... Slaapwel.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten