donderdag 27 augustus 2020

Frankrijk 2020: dag 10

Zondag 19 juli

We worden al vrij vroeg gewekt door kraaiende hanen die aan onze mobilhome op stok zitten. We houden toch vol en blijven nog wat in bed liggen. We hebben vandaag totaal geen haast! Als ontbijt eten we lekkere pannenkoeken met overheerlijke confituur van bij Solange. 

Rond 10 u starten we de motor en zetten koers richting Bayonne. We rijden over de col d’Osquish langs de regionale gele weg naar de route imperiale de Cimes tot Bayonne (dit is de oude handelsroute naar Bayonne). Nabij het centrum vinden we veel plaats op een grote parking. Het is heel erg warm vandaag, maar we trekken toch de stad in. 

Bayonne blijkt een zeer mooi, gezellig stadje te zijn vol met prachtige charmante oude gebouwen. Op een gezellig terrasje, in de schaduw van de Heilige Maria Kathedraal,  genieten we van lekkere oesters en een overheerlijke salade. 
Daarna kuieren we nog verder door de lommerrijke straatjes. Dicht tegen elkaar vormen de mooie hoge huizen met hun kleurrijke luiken een karakteristiek geheel. Het is heerlijk vertoeven langs de kade of in de oude straten vol met mooie vakwerkgevels. De stad Bayonne heeft ons zeker weten te bekoren!

Nadien gaan we op zoek naar een geschikte camperplaats. Ons idee was om ergens aan de kust te gaan slapen. In Capbreton hoopten we om op een plaats voor meer dan 130 campers rustig aan het strand te kunnen staan. Maar niets was minder waar; het was er een ware overrompeling. Op het strand was er een massa volk. Van corona had men hier precies nog nooit gehoord. We hadden hier absoluut geen veilig gevoel, dus besluiten we een ander plekje te zoeken. We rijden verder naar Azur, waar we op een camperplaats aan het meer staan. Op een plaats in de schaduw aan de rand van een dinosaurus park, genieten we van de rest van de avond. 

Pascal en Lauren gaan voor het eten nog even zwemmen in het meer, terwijl ik vanop het ponton in het zonnetje toekijk. 


De rest van de avond genieten we van een frisse, lekkere salade met een rosé wijntje van domaine de Crabet. Afsluiten doen we met een koffietje en taart uit de Pyreneeën... Een vleugje heimwee toch.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten