donderdag 27 augustus 2020

Frankrijk 2020: dag 15

Vrijdag 24 juli

Pascal staat al eerste op om verse croissants te gaan kopen bij de bakker. We moeten er eens van profiteren nu we in een dorp geparkeerd staan.
Aangezien het zonnetje ook al van de partij is, kunnen we lekker buiten ontbijten.
Al snel is duidelijk dat het alweer een warme dag zal worden.


Na het ontbijt maken we ons klaar voor een fietstocht die ons langs een paar mooie kastelen in deze Loirestreek zal leiden. De tocht vertrekt langs een rustig weggetje naar Azur - le Rideau. Vandaar gaat het verder naar Rivarennes en zo naar Ussé. Daar staat een prachtig kasteel, een echt sprookjeskasteel...




Vanuit Ussé rijden we naar Rigny - Ussé waar we op een pad naast de Loire komen. Van hieruit is het nog een 20 tal kilometer terug naar Villandry. Na ongeveer 53 km is onze cirkel rond. Alweer een mooie fietstocht!

Pascal en Lauren rijden de eerste 2 km van de tocht nog eens opnieuw om er een zeer groot, prachtig zonnebloemenveld te gaan filmen met de drone. Ondertussen maak ik al enkele lekkere baguettes klaar.

Na de lunch bezoeken we de tuin van Château Villandry. Via een uitgestippelde route komen we boven op het bellvedère en hebben we een wondermooi uitzicht op de grote kasteeltuin. Deze is opgebouwd uit verschillende delen, die elk op hun beurt mooi symmetrisch ingedeeld zijn. De tuin is tot in de puntjes onderhouden en daardoor dus ook een plezier om er gezellig rond te wandelen.


Rond half 4, nadat we service gedaan hebben, zijn we klaar om onze tocht verder te zetten. We rijden een 300 km noordwaarts tot in de buurt van Rouen. Daar vinden we onze slaapplaats bij een lokale boer van France Passion. We staan er aan de oever van de Seine en hebben zicht op de abdij van Jumièges aan de overkant van de rivier. Het is een rustige avond met aperitief, eten en koffie. Veel wandelen zit er niet meer in, aangezien het al vrij laat is als we klaar zijn met eten en er eigenlijk niet veel te zien is in de buurt. En zo zijn we aan het einde van één van onze laatste mooie dagen in Frankrijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten