donderdag 27 augustus 2020

Frankrijk 2020: dag 6

Woensdag 15 juli

We staan op met een klein zonnetje. Er zijn in elk geval iets meer bergtoppen te zien dan gisterenavond. Maar al snel komen er weer wolkensluiers opzetten. Toch vertrekken we op fietstocht door de vallĂ©e de Lesponnes. We rijden eerst tot in Campan waar we vervolgens een straatje nemen dat 10 km verder doodloopt. Wat we niet echt wisten, is dat het ook serieus bergop loopt. We stijgen tijdens dit tochtje maar liefst 600 m! Jammer dat het weer niet echt mee zit... 



Terug bij Solange op de confituurfarm, eten we eerst nog boterhammen. Nadien zetten we onze reis verder via La Mongie naar de top van de Tourmalet. Hoe hoger we rijden, hoe meer we in de wolken terecht komen. In La Mongie houden we even halt om boodschappen te doen. De dichte wolken houden ons even tegen om verder te klimmen, dus we gaan in bar Le Schuss een pannenkoek eten. En raar maar waar... ondertussen klaart het uit, de wolken trekken weg en de bergen worden zichtbaar.

Tijd om verder te rijden; nog 4 km tot de top. Helaas zitten we daar opnieuw in de wolken. Jammer, geen mooi uitzicht. en dus ook geen wandelingetje om van het uitzicht te kunnen genieten.


We beginnen dan maar meteen aan de afdaling. Na 8 km stoppen we op een grote parking in La Tournebou, Bareges. Hier houden we halt. Bij Pascal kriebelt het zo erg dat hij zich klaar maakt en de Tourmalet opfietst. Lauren en ik trekken onze wandelschoenen aan voor een tocht van 6,3 km met 360 hoogtemeters. We worden onderweg beloond met het zonnetje dat begint te schijnen en de wolken verdrijft. Dit zorgt ervoor dat we prachtige uitzichten krijgen op het ruige gebergte rondom ons. En zo hebben we onze sport weer gehad voor vandaag!


We trakteren onszelf op een heerlijke maaltijd met witloof-veldslastoemp en gebakken eendenborst. Dat hebben we wel verdiend vandaag. Na deze maaltijd wandelen we nog even de bergflank op en laten we onze drone deze prachtige plek vastleggen. Alweer een mooie dag in la douce France. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten