donderdag 27 augustus 2020

Frankrijk 2020: dag 7

Donderdag 16 juli

De zon schijnt, alle bergtoppen zijn zichtbaar. Dat creëert blije gezichten. We verlaten het gebied van de Tourmalet en rijden naar Gavarnie. De weg is bergop - bergaf.... vol haarspeldbochten ... 20 km lang. Gavarnie is een klein, toeristisch dorpje met 1 prachtige bezienswaardigheid: Le Cirque de Gavarnie. We vinden op 1 km van het dorp een plekje op een ruime camperplaats. We doen eerst service, daarna maken we ons klaar voor een lange wandeling. We pakken onze rugzakken met wat eten, drinken, regenkledij (you never know) en ... de drone. We doen de wandeling “in de ban van de cirque de Gavarnie”, uit het boekje “28 dagwandelingen in de Westelijke Pyreneëen”. 


De wandeling start met een klim tot het Plateau de Bellevue. Dit is de ideale plek voor een dronevlucht.


We wandelen verder door het bos tot de Hotellerie du cirque. Hier is het een drukte van jewelste. Om het iets of wat veilig te houden, zetten we ons even binnen om iets te drinken.
Na onze pauze genieten we van " de cirque", een indrukwekkende halfcirkelvormige rotsformatie. Er is ook nog een grote waterval waar je vanaf de hotellerie te voet naartoe kan gaan, maar we vinden dat er te veel volk is aan de waterval en besluiten om dat dus niet te doen. 

Onze tocht gaat van hieruit terug omhoog met een mooie passage langs de rotswanden. Voorbij de refuge van de ASPTT gaat het tussen de naaldbomen via een zigzag pad terug tot in de vallei. 
Eens beneden verfrissen we onze voetjes in de rivier. Nu hebben we toch wel al een aperitiefje verdiend. Op een coronaproof terras genieten we na van onze 11 km lange wandeling met zicht op de cascade en de cirque. 


Onze wandeling was goed voor 4 u wandelplezier en 746 hoogtemeters. Maar we zijn er nog niet! Tot slot is er nog een klimmetje van 1 km en 8% tot de camperplaats. En dan is er... verdiende avondrust. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten