maandag 31 augustus 2015

Elliot in Scandinavië: dag 12

Zondag 16 augustus

Nog slechts 1 week te gaan hier in het wondermooie hoge noorden. Maar gelukkig staan er nog een paar leuke dingen op ons programma. Na het ontbijt werpen we nog een laatste blik op de Rondeslott, met zijn 2178 m de hoogste berg in dit gebied; daarna rijden we verder langs de Rondane Turistveg.
Verderop houden we halt om een andere berg te beklimmen, de Muen.
Maar de wandeling begint al goed; we moeten de T volgen, maar na slecht 2 aanduidingen zijn we de weg al kwijt. We volgen een paadje verder naar boven. Dat leidt ons rond de berg naar een prachtige vallei met een reusachtig uitzicht, maar helaas stopt daar het pad. Dan maar terugkeren en een ander paadje volgen. Dit leidt ons precies in een betere richting. Uiteindelijk komen we dan toch op het juiste spoor. Dit is direct een stuk steiler dan het pad waar we eerst op zaten. Op een bepaald moment gaat het pad over op alleen nog rotsformaties. Van hieraf moet je zelf maar uitzoeken hoe je naar de top geraakt.

Ik pas hier in elk geval. Lauren daarentegen ziet het helemaal zitten, maar Pascal vindt het toch ook iets te gevaarlijk. Dus besluiten we om terug te keren naar de mobilhome. Lauren is wel wat ontgoocheld, maar uiteindelijk hebben we 3 u intensief gewandeld, wat toch niet slecht is! Van hieruit vervolgen we onze weg naar Ringebu om één van de oudste staafkerken te gaan bewonderen. 
Maar eerst doen we nog service en boodschappen aan de Kiwi even voorbij Spidsbergcenter. Ons middagmaal eten we met zicht op de staafkerk.         
Tot slot rijden we naar de volgende toeristenweg: de Valdresflye. Onze overnachtingplaats is Gjendesheim, waar we 24 mogen staan voor slechts 150 NOK.
Hopelijk is het morgen mooi weer, want er staat een wandeling van maar liefst 6 u op de planning. Een hoge route over de Besseggen-bergkam tussen Gjendesheim en Memurubu, is één van de populairste wandelingen van de Jottunheimen. De kam verheft zich hoog boven het groene water van de Gjende en het diepblauwe Bessvatnetmeer. Een stevig yoghurt-muesli ontbijt staat alvast klaar in de frigo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten