Elliot in Scandinavië: dag 12
Nog slechts 1 week te gaan hier in het
wondermooie hoge noorden. Maar gelukkig staan er nog een paar leuke dingen op
ons programma. Na het ontbijt werpen we nog een laatste blik op de Rondeslott, met
zijn 2178 m de hoogste berg in dit gebied; daarna rijden we verder langs de
Rondane Turistveg.
Verderop houden we halt om een andere berg te beklimmen, de Muen.
Maar de wandeling begint al goed; we moeten de T volgen, maar na slecht 2
aanduidingen zijn we de weg al kwijt. We volgen een paadje verder naar boven. Dat
leidt ons rond de berg naar een prachtige vallei met een reusachtig uitzicht,
maar helaas stopt daar het pad. Dan maar terugkeren en een ander paadje volgen. Dit
leidt ons precies in een betere richting. Uiteindelijk komen we dan toch op het juiste
spoor. Dit is direct een stuk steiler dan het pad waar we eerst op zaten. Op
een bepaald moment gaat het pad over op alleen nog rotsformaties. Van hieraf
moet je zelf maar uitzoeken hoe je naar de top geraakt.
Ik pas hier in elk
geval. Lauren daarentegen ziet het helemaal zitten, maar Pascal vindt het toch ook iets te
gevaarlijk. Dus besluiten we om terug te keren naar de mobilhome. Lauren is wel
wat ontgoocheld, maar uiteindelijk hebben we 3 u intensief gewandeld, wat toch
niet slecht is! Van hieruit vervolgen we onze weg naar Ringebu om één van de
oudste staafkerken te gaan bewonderen.
Maar eerst doen we nog service en
boodschappen aan de Kiwi even voorbij Spidsbergcenter. Ons middagmaal eten we met
zicht op de staafkerk.
Tot slot
rijden we naar de volgende toeristenweg: de Valdresflye. Onze
overnachtingplaats is Gjendesheim, waar we 24 mogen staan voor slechts 150 NOK.
Hopelijk is het morgen mooi weer, want er staat een wandeling van maar liefst 6 u
op de planning. Een hoge route over de Besseggen-bergkam tussen Gjendesheim en
Memurubu, is één van de populairste wandelingen van de Jottunheimen. De kam
verheft zich hoog boven het groene water van de Gjende en het diepblauwe
Bessvatnetmeer. Een stevig yoghurt-muesli ontbijt staat alvast klaar in de
frigo.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten